Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ - ΑΤΗΚ
  • [03] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στην προϋπόθεση ότι θα πρέπει να επιλυθεί το κυπριακό για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, συμφώνησαν οι Πρόεδροι της Ελλάδας Κάρολος Παπούλιας και της Ιταλίας Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, που συναντήθηκαν στην Αθήνα.

    Ο κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τόνισε στον Ιταλό ομόλογο του «το απαράδεκτο μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η Λευκωσία, να εξακολουθεί να χωρίζεται από τείχος, καθώς και την απόλυτη σημασία της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και των Αρχών της Καλής Γειτονίας για όλες τις χώρες που επιθυμούν πρόσβαση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

    Επίσης ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον Ιταλό Πρόεδρο για την επιστροφή του θραύσματος του Παλέρμο, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα, η οποία επιδιώκει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, εκτιμά ιδιαίτερα αυτή τη χειρονομία.

    «Είμαι βέβαιος ότι η χειρονομία αυτή ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τις πολιτιστικές και μορφωτικές μας σχέσεις και προσβλέπουμε στο πλαίσιο αυτό στην λειτουργία της Ελληνικής Αρχαιολογικής Σχολής της Ρώμης» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

    Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης και τη κυρωτική διαδικασία της Συνθήκης της Λισσαβόνας που έχει περατωθεί στη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών, λέγοντας πως είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί πριν από τις ευρωεκλογές του 2009.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ - ΑΤΗΚ

    Σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ έχει λάβει επενδυτικές συμβουλές από εγκεκριμένο σύμβουλο επενδύσεων και εάν αυτές έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, θα προχωρήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η Επιτροπή προτίθεται να κινηθεί μετά την είδηση ότι το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ παρουσιάζει απώλειες από επενδύσεις σε επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου.

    ``Εμείς εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για διαδραματιζόμενα στον εξής τομέα υπό την έννοια ότι τα Ταμεία Προνοίας έχουν μια διαχειριστική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της κάνει χρήση εξωτερικών συμβουλών, για το πώς θα προχωρήσει να τοποθετήσει τα ποσά τα οποία διαθέτει``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους, διευκρινίζοντας ότι την εποπτεία για τα ταμεία προνοίας την έχει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    ``Εκείνο που θα επιδιώξουμε να δούμε είναι αν οι σύμβουλοι επενδύσεων που ενεπλάκησαν, εάν ενεπλάκησαν, είχαν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς``, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα διαπιστωθεί επίσης αν οι υπηρεσίες που ενδεχομένως να προσέφεραν σύμβουλοι επενδύσεων καλύπτονται από το σχετικό νόμο.

    Εξήγησε ότι η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου μπορεί να είχε μια γενική συζήτηση με το σύμβουλο, με τις αποφάσεις να λήφθηκαν αποκλειστικά από την Επιτροπή ή ο σύμβουλος παρείχε στην επιτροπή συμβουλές για διαχείριση χαρτοφυλακίου και άρα καλύπτεται από τους νόμους.

    [03] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προωθεί νέα πολιτική για την μετανάστευση, η οποία θα περιλαμβάνει ειδική πολιτική για ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία. Ταυτόχρονα θα υποδεικνύει ότι η ενσωμάτωση, καθοιονδήποτε τρόπο, δεν επηρεάζει τα δικαιώματα του τοπικού πληθυσμού, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μιλώντας στη διεθνή συνάντηση του Royal Commonwealth Society ``Conflict, Conquest & Migration`` που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το θέμα της συνάντησης δεν μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο αφού το θέμα της μετανάστευσης και της διαχείρισής του είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου του αφού η Κύπρος αντιμετωπίζει μεταναστευτικό ρεύμα.

    Η Κύπρος, είπε ο κ. Συλικιώτης, η οποία βρίσκεται στο πιο νοτιο-ανατολικό εξωτερικό σύνορο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και κοντά σε μια πολιτικά ασταθή περιοχή, πρέπει να παλέψει με μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου. «Σήμερα, η Κύπρος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών της ΕΕ οι οποίες δέχονται αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού», ανέφερε.

    Επιπλέον, η Κύπρος, με γοργή ταχύτητα, έχει μετατραπεί σε χώρα που υποδέχεται ένα νόμιμο μεταναστευτικό ρεύμα και αυτή η ξαφνική αλλαγή, ιδιαίτερα λόγω της πολιτικής κατάστασης στο νησί, έχουν «προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στη διαχείριση της αυξανόμενης μεταναστευτικής ροής».

    Με μια μικρή μόνο εξαίρεση, σχεδόν όλοι οι παράνομοι μετανάστες, η πλειονότητα των οποίων συνήθως γίνονται αιτητές πολιτικού ασύλου, φτάνουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού εισέλθουν παράνομα μέσω των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και μετά περνώντας την «πράσινη γραμμή».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 September 2008 - 17:29:23 UTC