Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑ - GYPSY DEVILS

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

    Oι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού υποδεικνύουν εμμονή στις αδιάλλακτες θέσεις τους περί δύο λαών και δύο κρατών και δεν δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας για την επίλυση του προβλήματος, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν κατά τη συνάντηση του με πολυμελή ομάδα μελών του Φιλελεύθερου Κόμματος της Δανίας Venstre.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Καρογιάν ενημέρωσε τους Δανούς συνομιλητές του για το κυπριακό πρόβλημα και τις τελευταίες εξελίξεις του.

    Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα τραγικά αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, αλλά και στην προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, υπό τη μορφή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, βασισμένης στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις προοπτικές που διαγράφονται για τη λύση του Κυπριακού, νοουμένου ότι η τουρκική πλευρά θα επιδείξει καλή θέληση και καλή πίστη και ότι η Τουρκία θα επιτρέψει την πρόοδο, εξυπηρετώντας όχι τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα, αλλά τα καλώς νοούμενα συμφέροντα ολόκληρου του κυπριακού λαού. Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Καρογιάν, οι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού υποδεικνύουν εμμονή στις αδιάλλακτες θέσεις τους περί δύο λαών και δύο κρατών και δεν δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας για την επίλυση του προβλήματος.

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δύσκολη χαρακτήρισε τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων που ξεκινά την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας ωστόσο πως με καλή θέληση και με επιμονή υπάρχει προοπτική για ένα αίσιο τέλος.

    Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε πως η ε/κ πλευρά προσέρχεται σε αυτές τις συνομιλίες με καλή θέληση και εξέφρασε την πεποίθηση πως «εάν βάλουμε κάτω και οι δυο πλευρές σας κοινό στόχο και κριτήριο το όφελος του κυπριακού λαού και όχι τρίτων, και όχι ξένων δυνάμεων θα μπορέσει να επιτευχθεί η λύση».

    «Σίγουρα τα τελευταία γεγονότα δεν συνέβαλαν στη δημιουργία του καλού κλίματος αλλά να μην μείνουμε σε αυτά. Αύριο γίνεται μια νέα αρχή και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτήν», είπε ο κ. Κυπριανού, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψής του στο ΚΥΠΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο κ. Κυπριανού ανέφερε: Κανένας δεν είπε ποτέ ότι θα είναι εύκολη αυτή η διαδικασία. Και υπενθυμίζω και δικές μου δηλώσεις αλλά και του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου. Εμείς μπαίνουμε με καλή θέληση σε αυτές τις συνομιλίες. Πιστεύουμε ότι εάν βάλουμε κάτω και οι δυο πλευρές σας κοινό στόχο και κριτήριο το όφελος του κυπριακού λαού και όχι τρίτων, και όχι ξένων δυνάμεων θα μπορέσει να επιτευχθεί η λύση».

    «Βεβαίως θα είναι δύσκολη διαδικασία, υπάρχουν πολλά ζητήματα, ανοικτά ζητήματα, ζητήματα με διαφορετικές απόψεις και διάσταση απόψεων, όμως με καλή θέληση και με επιμονή υπάρχει προοπτική για ένα αίσιο τέλος. Σίγουρα τα τελευταία γεγονότα δεν συνέβαλαν στη δημιουργία του καλού κλίματος αλλά να μην μείνουμε σε αυτά. Αύριο γίνεται μια νέα αρχή και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτήν», κατέληξε.

    [03] ΚΥΠΡΙΑ - GYPSY DEVILS

    Το διάσημο συγκρότημα «Gypsy Devils» και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, παρουσιάζουν δύο συναυλίες στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2008, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Peter Breiner, με ένα εντυπωσιακό και γεμάτο πάθος πρόγραμμα, το οποίο το κοινό μπορεί να απολαύσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και την 1η Οκτωβρίου 2008 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

    Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, είναι εμπνευσμένο από την τσιγγάνικη παραδοσιακή μουσική, αλλά περιέχει και κλασικά στοιχεία και απευθύνεται σε λάτρεις της κλασσικής μουσικής, καθώς και το ευρύτερο κοινό.

    Η ορχήστρα «Gypsy Devils» είναι μια τσιγγάνικη ορχήστρα που αποτελείται από 8 διάσημους εκτελεστές, οι οποίοι σπούδασαν στα πανεπιστήμια της Μπρατισλάβας και της Βιέννης.

    Ο Stefan Banyak ηγείται της νεοσύστατης αυτής ορχήστρας, η οποία παρουσιάζει μια σειρά με νέες παραστάσεις.

    Η ορχήστρα αποτελείται από τσέμπαλο, κλαρίνο (ταρογκάτο), 2 βιολιά, βιόλα, τσέλο και 2 κοντραμπάσα.

    Το ρεπερτόριο της ορχήστρας «Gypsy Devils» είναι εξαιρετικά ευρύ και καλύπτει ακούσματα από τον καθαρά τσιγγάνικο αυτοσχεδιασμό, μέχρι την ιουδαϊκή μουσική klezmer, φολκλορική μουσική από Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία μέχρι και κλασικά διάσημα κομμάτια, διάσημες άριες από οπερέτες, μιούζικαλ, μουσική για κινηματογράφο και τζαζ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 September 2008 - 17:29:19 UTC