Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • [03] ΓΑΛΛΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

  • [01] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, που αρχίζουν την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην επίσημη κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή της Λευκωσίας.

    «Η συνάντηση θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των πλήρων διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Προστίθεται πως παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ. Οι δύο ηγέτες και ο κ. Ντάουνερ αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

    Τη σταθερή θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και οι αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, αλλά και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης διεθνών διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Vladimir Gurgenidze.

    Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες μετά από αίτημα της Κυβέρνησης της Γεωργίας.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός ανέπτυξε τις θέσεις της Κυβέρνησής του αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Γεωργία.

    [03] ΓΑΛΛΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Η Γαλλία εξέφρασε την ευχή οι διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν την Τετάρτη ανάμεσα στους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων ``να επιτρέψουν να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού``.

    ``Επιθυμούμε οι συζητήσεις που θα αρχίσουν στις 3 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους ηγέτες των κοινοτήτων της Κύπρου να επιτρέψουν να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού, σύμφωνα με την ευχή που εκφράσθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας``, δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Ερίκ Σεβαλιέ.

    ``Υποστηρίζουμε πλήρως το διάλογο που ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε μετά την εκλογή του``, υπογράμμισε ο Γάλλος εκπρόσωπος. ``Εχουμε χαιρετίσει τη βούλησή του και την αποφασιστικότητά του``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 September 2008 - 9:29:26 UTC