Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
  • [02] ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ
  • [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΣΤΙΒΟΣ - ΙΩΑΝΝΟΥ

  • [01] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

    Κονδύλι ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για αναβάθμιση του τομέα της υγείας στις κοινότητες παγκυπρίως, περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το 2009, ο οποίος βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης, σε ομιλία του στο Φεστιβάλ «Τα Ρογιάτικα», που πραγματοποίησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

    Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα αναβαθμίσει την παροχή υγείας και το Κέντρο Υγείας που υπάρχει στην κοινότητα Παναγιάς και πρόσθεσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να αναβαθμιστεί η παροχή υγείας στις κοινότητες ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοι στις κοινότητες τους, αλλά και να μπορέσουν οι απόδημοι να επιστρέψουν σε αυτές αν το επιθυμούν.

    [02] ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

    Το Σάββατο το βράδυ θα παρατηρηθεί μερική έκλειψη σελήνης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας, το φαινόμενο θα είναι ορατό στην Κύπρο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

    Τα στοιχεία της έκλειψης είναι: Είσοδος σελήνης στην παρασκιά της γης 21:23 (16 Αυγούστου), είσοδος σελήνης στη σκιά της γης 22:36 (16 Αυγούστου), μέσο της έκλειψης 00:10 (17 Αυγούστου), έξοδος σελήνης από τη σκιά της γης 01:45 (17 Αυγούστου), έξοδος σελήνης από την παρασκιά της γης 02:57 (17 Αυγούστου).

    Μέγεθος έκλειψης: 0,813

    Στη Λευκωσία η σελήνη θα ανατείλει στις 19:22 της 16ης Αυγούστου και θα δύσει στις 06:28 της 17ης Αυγούστου 2008.

    [03] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΣΤΙΒΟΣ - ΙΩΑΝΝΟΥ

    Ο πρώτος Κύπριος αθλητής στίβου που ανέβηκε στο βάθρο παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο Κυριάκος Ιωάννου, θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Κύπριος αθλητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο Ιωάννου ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του ύψους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ, πρώτιστος στόχος του είναι να ξεπεράσει το σημερινό πανύψηλο εμπόδιο.

    Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανέβασε το όριο στα 2 μέτρα και 32 εκατοστά για να είναι σίγουρος ένας αθλητής ότι θα περάσει στον τελικό, μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, αφού στην Αθήνα πριν τέσσερα χρόνια το όριο για τον τελικό ήταν 2.28, ενώ πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα 2.29.

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σήμερα θα γίνει ένας από τους συγκλονιστικότερους αγώνες των τελευταίων χρόνων. Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 41 και τα μετάλλια διεκδικούν τουλάχιστον οι 30.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 16 August 2008 - 9:29:17 UTC