Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β ΦΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 34 ΧΡΟΝΙΑ
  • [02] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
  • [03] ΝΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ - CHAMPIONS LEAGUE

  • [01] Β ΦΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 34 ΧΡΟΝΙΑ

    Συμπληρώνονται σήμερα 34 χρόνια από τις 14 Αυγούστου 1974, ημέρα κατά την οποία οι ορδές του Αττίλα ξεκινούσαν τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής.

    Με τη δεύτερη φάση, η Τουρκία ολοκλήρωσε το έγκλημα κατά της Κύπρου και του λαού της, με τη κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου.

    Τρεις και πλέον δεκαετίες μετά την τουρκική εισβολή και το δίκαιο δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί στην Κύπρο.

    Το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει υπό κατοχή, χιλιάδες πρόσφυγες στερούνται του δικαιώματος της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες, ενώ η διακρίβωση της τύχης εκατοντάδων αγνοουμένων παραμένει ακόμα ανοικτή πληγή.

    Τα Βαρώσια, από το 1974 βρίσκονται πίσω από το συρματόπλεγμα του τουρκικού κατοχικού στρατού, παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν την επιστροφή της κλειστής πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

    Δεκάδες ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών απαιτούν σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδικάζουν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε ένοχη την Τουρκία για μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

    Για 34 χρόνια η Αγκυρα περιφρονεί τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας. Ολα αυτά τα χρόνια η Τουρκία εφάρμοσε πολιτική παγίωσης των τετελεσμένων, εθνικού ξεκαθαρίσματος και αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με τη μεταφορά χιλιάδων Τούρκων στις κατεχόμενες περιοχές.

    [02] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

    Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη μοιραία πτώση του αεροσκάφους της «Ηλιος» στην περιοχή Γραμματικού Αττικής, όπου σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι.

    Συγγενείς των θυμάτων μετέβησαν και φέτος στην Ελλάδα για να παραστούν στο μνημόσυνο που γίνεται κάθε χρόνο στην κοινότητα Γραμματικού και μετά θα μεταβούν στο Μαύρο Βουνό, στο σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος.

    Ομάδα πρωτοβουλίας των συγγενών των θυμάτων πραγματοποίησε μνημόσυνο στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και Παναγιάς της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή.

    [03] ΝΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ - CHAMPIONS LEAGUE

    Θριαμβευτική νίκη επί του Ολυμπιακού Πειραιώς με 3-0 πέτυχε η Ανόρθωση, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, αγωνιζόμενη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και τα αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι έχασαν και πέναλτι με τον Μήτρογλου.

    Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε δύο βδομάδες στο στάδιο Καραϊσκάκη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 14 August 2008 - 9:29:15 UTC