Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το μήνυμα των ΗΠΑ τόσο προς τον Πρόεδρο Χριστόφια όσο και προς τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι πως υποστηρίζουν τις προσπάθειες τις οποίες οι ίδιοι καταβάλλουν, υπό την αιγίδα των ΗΕ, για να φθάσουν σε μια συμφωνία για την επανένωση του νησιού, κατά τρόπο που να είναι αποδεκτός στις πλειοψηφίες και των δυο πλευρών στο νησί, δήλωσε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Κύπρο Ρόναλντ Σλίκερ.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενόψει της αποχώρησής του από το νησί ύστερα από τρία χρόνια, ο Αμερικανός Πρεσβευτής είπε πως είναι καλό το ότι αποχωρεί σε μια στιγμή μεγάλης ελπίδας για τη διαδικασία επανένωσης του νησιού.

    Ανέφερε πως το επεσήμανε αυτό στον κ. Χριστόφια και του ευχήθηκε κάθε καλό. Όπως ανέφερε, είπε επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θεωρεί ότι η σχέση Ουάσιγκτον Λευκωσίας βρίσκεται ένα πολύ καλό σημείο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο διάδοχός του θα είναι πολύ πρόθυμος «να κτίσει επί της προόδου που έχουμε επιτύχει τα τελευταία τρία χρόνια και θα είναι πολύ πρόθυμος να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου και του κ. Ταλάτ στο να φθάσουν σε μια συμφωνία για επανένωση».

    Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα στείλουν κάποιον απεσταλμένο τους στο νησί για να διευκολύνει τη διαδικασία, ο κ. Σλίκερ είπε πως «δεν έχουμε πάρει αποφάσεις με βάση αυτή τη γραμμή. Θέλουμε πολύ να διατηρήσουμε επαφή με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Ταλάτ και τα ΗΕ για να δούμε πώς μπορεί να βοηθήσουμε. Εάν σε κάποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε με ένα τέτοιο διορισμό θα το πράξουμε αυτό, εάν όχι θα βρούμε άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Σλίκερ είπε πως είχε συνάντηση και με τον κ. Ταλάτ το οποίον, όπως ανέφερε, μπορεί να ξανασυναντήσει πριν φύγει από το νησί.

    Ερωτηθείς εάν ο κ. Ταλάτ του ανέφερε περίπου τα ίδια πράγματα με τον κ. Χριστόφια σε σχέση με τη νέα διαδικασία στο Κυπριακό, ο κ. Σλίκερ είπε πως πήγε στο Προεδρικό για να συναντήσει τον κ. Χριστόφια και για αυτό θεωρεί ότι πρέπει να μιλήσει για τη συνάντησή του με αυτόν, παρά για τη συνάντησή του με τον κ. Ταλάτ.

    Υπογράμμισε ωστόσο πως «και για τους δυο κυρίους έχουμε το ίδιο μήνυμα: Υποστηρίζουμε τις δικές τους προσπάθειες, υπό την αιγίδα των ΗΕ, για να φθάσουν σε μια συμφωνία για την επανένωση του νησιού κατά τρόπο που να είναι αποδεκτός στις πλειοψηφίες και των δυο πλευρών του νησιού».

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη στήριξη της Εκκλησίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενόψει των απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό, η οποία διήρκεσε μια περίπου ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «είχα την χαρά σήμερα να δω τον Πρόεδρο και τον ευχαριστώ για την ενημέρωση και την ανάλυση που μου έχει κάνει σε όλο το φάσμα, μπορώ να πω, του κυπριακού προβλήματος».

    «Ο Πρόεδρος δήλωσε απερίφραστα ότι θα μείνει σ αυτές τις αρχές μέχρι τέλους, θα διεκδικεί τα δίκαια του λαού μας και θέλει λύση που ο λαός μας να μπορεί άνετα να επιβιώνει στη γη των πατέρων του και έτσι με βρίσκει σύμφωνο, έχω ικανοποιηθεί τα μέγιστα», πρόσθεσε.

    [03] ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ

    Επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκαλεί νοσοκομειακές λοιμώξεις, εντοπίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Πρόκειται για το βακτηρίδιο Acinetobacter, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο στους ασθενείς, που είναι ήδη εξασθενημένοι.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης είπε πως το μικρόβιο αυτό «βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Κύπρο και στο εξωτερικό», προσθέτοντας πως «είναι ένα μικρόβιο, το οποίο αν είναι εντελώς εξουθενωμένος ο ασθενής και δεν λειτουργούν τα αντιβιοτικά στον οργανισμό του, μπορεί να προκαλέσει θεωρητικά και θάνατο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 July 2008 - 11:29:18 UTC