Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ - ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΟΔΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [04] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

    Στις 3 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων.

    Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που διάβασε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    «Τα σχόλια τα πολλά περιττεύουν κατά την άποψη μου», ήταν η πρώτη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

    «Θεωρώ ότι κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι θετική εξέλιξη. «Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε, έχουμε και πολλά που συμφωνούμε και πολλά που δεν συμφωνούμε», είπε.

    «Κατά συνέπεια», συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «είναι θέμα δημιουργικής στάσης και των δύο πλευρών, στηριγμένη σε βασικές αρχές και καλή θέληση να φθάσουμε σε λύση».

    Ερωτηθείς αν στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρονται επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «βεβαίως δεν υπάρχουν».

    Ερωτηθείς αν οι απευθείας διαπραγματεύσεις θα διεξάγονται μια ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ θα εργάζονται παράλληλα οι Τεχνικές Επιτροπές και οι Ομάδες Εργασίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε «αυτά θα τα πούμε στις 3 Σεπτεμβρίου».

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ - ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

    Με προσχέδιο ψηφίσματος που έχουν καταθέσει στη βρετανική Βουλή, τρεις εργατικοί βουλευτές και ένας συντηρητικός καλούν τη βρετανική Κυβέρνηση, όπως και τη διεθνή κοινότητα, να αναλάβουν επείγουσα δράση ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή της μαρωνιτικής κοινότητας στα τέσσερα χωριά της «για να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητά της».

    Στο προσχέδιο ψηφίσματος που υπογράφεται από τους εργατικούς βουλευτές Alan Meale, Rudi Vis και Edward O hara, όπως και από το συντηρητικό Bob Spink, τονίζεται ότι σαν αποτέλεσμα της παράνομης τουρκικής εισβολής τα τέσσερα χωριά, Κορμακίτης, Ασώματος, Καρπάσια και Αγία Μαρίνα, είναι απομονωμένα στην κατεχόμενη περιοχή και οι κάτοικοι τους, περί τις 6,500, διωγμένοι σαν πρόσφυγες, έχουν διασκορπισθεί στην υπόλοιπη Κύπρο.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΟΔΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ

    Το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο σε σχετική έκκληση της ελληνικής Κυβέρνησης, που διαβιβάστηκε προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε την αποστολή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου ΚΑΜΟV 32, για την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στη Ρόδο .

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το συντονισμό της αποστολής ανέλαβε η Πολιτική Αμυνα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και η Πολιτική Προστασία της Ελλάδας.

    [04] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου συνέρχεται σε συνεδρία τη Δευτέρα για να εξετάσει το θέμα της μεταφοράς νερού από την Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Επιτροπή με επιστολή της, που θα διαβιβαστεί στον Υπουργό Γεωργίας, ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα και στοιχεία που σχετίζονται με το υπό συζήτηση θέμα, μεταξύ των οποίων η προκήρυξη της προσφοράς, η κατακύρωση της προσφοράς, το συμβόλαιο και τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τα έργα υποδομής.

    Προσκλήθηκαν να παραστούν στη συνεδρία ο Υπουργός Γεωργίας, ο Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Λογιστής, η Γενική Ελέγκτρια, ο Διευθυντής του Τμήματος Υδάτων, ο εκπρόσωπος της Ocean Tankers και ο υπεργολάβος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 July 2008 - 11:29:33 UTC