Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΆ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΜΑΛΤΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΆ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία διαμαρτυρήθηκε στα Ηνωμένα Εθνη για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από αεροσκάφη επίδειξης της τουρκικής αεροπορίας που συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς με την ευκαιρία της 34ης επετείου από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας Ανδρέας Ζωνιάς ανέφερε ότι την Κυριακή τέσσερα αεροσκάφη τύπου F5, αεροσκάφη επιδείξεως πραγματοποίησαν πτήσεις στα πλαίσια των λεγόμενων εορτασμών της τουρκικής εισβολής.

    Πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη «απογειώθηκαν στις 11.50, πέταξαν πάνω από το κατεχόμενο Κρινί, ακολούθησαν πορεία προς το Νότο, στη συνέχεια στράφηκαν προς Βορρά και προσγειώθηκαν στις 1215 στο κατεχόμενο αεροδρόμιο Λευκονοίκου».

    Ο κ. Ζωνιάς σημείωσε ότι κατά την πορεία τους, τα τουρκικά αεροσκάφη «πέταξαν προκλητικά πάνω από τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές σε βάθος ενός περίπου χιλιομέτρου. Η Δημοκρατία έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας για το συμβάν», κατέληξε.

    [02] ΥΠΕΞ - ΜΑΛΤΑ

    Με κύριο θέμα στην ατζέντα το άνοιγμα κοινού γραφείου εκπροσώπησης, Κύπρου και Μάλτας, στα Παλαιστινιακά εδάφη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον Μαλτέζο ομόλογο του Tonio Borg στην Βαλέτα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Μάλτα.

    Όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον Υπουργό Εξωτερικών στο ΚΥΠΕ, μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων που θα συζητηθούν σήμερα, έγινε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο κ. Borg στον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών.

    Στη σημερινή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μάλτας, οι κ. Κυπριανού και Borg, πέραν του θέματος του κοινού γραφείου στα Παλαιστινιακά εδάφη, αναμένεται να συζητήσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και στο πλαίσιο της Ενωσης για την Μεσόγειο. Ο κ. Κυπριανού αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον Μαλτέζο ομόλογο του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Εν συνεχεία, ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας δρα Edward Fenech-Adami και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει προς τιμή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 July 2008 - 9:29:20 UTC