Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΚΑ
  • [04] ΡΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας "κάνει ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για λύση του Κυπριακού, υπερασπιζόμενος αρχές και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα αποφασιστικότητα και ευελιξία", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    Στη δήλωση που εκδόθηκε με αφορμή "διάφορα σχόλια που έγιναν σχετικά με το χθεσινό κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ", ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει ότι "το χθεσινό ανακοινωθέν αναφέρεται συγκεκριμένα στη μορφή λύσης του Κυπριακού, όπως έχει εγκριθεί σε σειρά ψηφισμάτων του ΟΗΕ".

    "Στόχος ήταν να επαναβεβαιωθεί η βάση πάνω στην οποία διεξάγεται ο διάλογος. Είναι σαφές ότι η θέση μας για μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη", σημειώνει.

    Προσθέτει πως "είναι αυτονόητο ότι για τα θέματα στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που μέχρι σήμερα ακολουθείται" και ότι "το θέμα έχει προηγούμενα συζητηθεί με τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία συμμερίζονται αυτή τη θέση".

    "Οσον αφορά τον όρο της πολιτικής ισότητας, αυτός έχει καθοριστεί και υιοθετηθεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως και οι όροι διζωνικότητα και δικοινοτικότητα", σημειώνει.

    Τέλος, αναφέρει ότι "στη συνάντηση έχει αποφασιστεί ότι η αξιολόγηση του έργου των ομάδων εργασίας θα γίνει τον Ιούνιο στην προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών".

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι το 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η επόμενη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων και σημείωσε πως η πρόσκληση της Κύπρου για πραγματοποίηση της Διάσκεψης στο νησί έγινε αποδεκτή τόσο από το προεδρείο όσο και από την ολότητα των μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης και πρόσθεσε πως ανάμεσα στα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμπόρευση και η περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στα κοινοβούλια και την κοινωνία των πολιτών.

    Σημείωσε πως συζητήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους τα εθνικά κοινοβούλια «θα μπορέσουν να προωθήσουν τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης, δηλαδή τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΚΑ

    Στόχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι να κατατεθούν τα τροποποιητικά νομοσχέδια για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν από τη λήξη των εργασιών της Βουλής, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    "Εχουμε δώσει την πρόταση για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να την εξετάσουν", είπε η κ. Χαραλάμπους.

    Η Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πρόταση μπορεί να τύχει ευρείας συναίνεσης και ευρείας αποδοχής", προσθέτοντας ότι "είναι μια πολύ ισοζυγισμένη πρόταση που αγγίζει και ζητήματα εσόδων και εξόδων του Ταμείου και τα ζητήματα της επενδυτικής πολιτικής».

    [04] ΡΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

    Πραγματοποιείται την Κυριακή το τρίτο και τελευταίο σκέλος 20ού Διεθνούς Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου που διοργανώνει η ΦΙΠΑ του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτων.

    Οι "καλλονές" θα έχουν να καλύψουν μιαν απόσταση από την Πάφο μέχρι τη Λευκωσία μέσω Ζυγίου, συνολικού μήκους 227.74 χλμ, με τρεις δοκιμασίες ακριβείας.

    Το Σάββατο, 88 αυτοκίνητα έφθασαν στην Πάφο, ολοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του Ράλι. Είχαν ξεκινήσει από τις Πλάτρες 90 αυτοκίνητα και κάλυψαν μία διαδρομή 140.66 χλμ με έξι δοκιμασίες ακριβείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 25 May 2008 - 9:29:21 UTC