Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία αναφέρεται σε διαπραγματεύσεις με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας, υπενθύμισε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας πως «άρα είναι σαφές ότι για να μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, πρέπει να υπάρξουν και αποτελέσματα ομάδων εργασίας, που δεν είναι μόνο θέμα συμφωνίας, αλλά και πρακτική αναγκαιότητα».

    Σχολιάζοντας πληροφορίες, με τις οποίες ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Λιν Πάσκοε φέρεται να ευνοεί την έναρξη απευθείας συνομιλιών χωρίς να προηγηθεί η παραγωγή έργου στις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές, ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως «εάν είναι ή όχι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα, θα κριθεί αφού αξιολογηθούν» και τόνισε πως «τον κύριο λόγο να κρίνουν έχουν οι ίδιοι οι συνομιλητές».

    Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως «εάν μια πλευρά κρίνει ότι δεν υπήρξε αρκετή προεργασία και δεν υπάρχει επαρκές αποτέλεσμα για να μπορέσει να γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση, νομίζω πως εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνεται σεβαστό».

    Ο κ. Κυπριανού που μιλούσε μετά την κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών Τουρκάι Αβτζί. Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν θα σταθεί στις δηλώσεις της άλλης πλευράς, προσθέτοντας πως πάντα όταν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις ακούγονται, πηγαίνουν και έρχονται διάφορες δηλώσεις».

    «Ας περιμένουμε ως αύριο και θα δούμε», είπε αναφέροντας πως θέλει να πιστεύει ότι θα υπάρξει η καλή βούληση και η θέληση από την άλλη πλευρά, να μην κολλούμε σε διαδικαστικές πρόνοιες, αλλά ότι θα καταλάβουμε την αναγκαιότητα της κατάλληλης προετοιμασίας από ουσιαστικής πλευράς, για να μπορέσει να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα».

    Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «ο στόχος δεν είναι απλώς να αρχίσουμε κάποιες διαπραγματεύσεις, αλλά να υπάρξει και μια θετική κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθει η Υπουργική Επιτροπή για το φυσικό αέριο, με στόχο να συμπληρωθεί η τελική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο και να δοθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη συνεδρία της Τετάρτης, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Εμπορίου.

    Η Υπουργική Επιτροπή, ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης, η οποία αποτελείται εκτός από τον Υπουργό Εμπορίου και από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, θα ολοκληρώσει το νομικό, θεσμικό πλαίσιο και για την έλευση του φυσικού αερίου και για το ρόλο του κάθε φορέα. Ο κ. Πασχαλίδης επανέλαβε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να έρθει το φυσικό αέριο στην Κύπρο με τον πιο ασφαλή, γρήγορο και οικονομικό τρόπο.

    Ο Υπουργός Εμπορίου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στη μελέτη για κατασκευή χερσαίου τερματικού με υγροποιημένο αέριο, αλλά ταυτόχρονα θα εξετάσει και την πρόταση για εισαγωγή συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 May 2008 - 17:29:18 UTC