Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
  • [02] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

  • [01] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

    Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης υπέγραψαν την Τρίτη στο Λουξεμβούργο η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Σερβία, στο περιθώριο της συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων. Στη συνεδρία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Ο κ. Κυπριανού, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο συζήτησης επί του θέματος, καλωσόρισε την επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας ότι η Κύπρος πάντοτε υποστήριζε την υπογραφή Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με τη Σερβία το συντομότερο δυνατό. Εξέφρασε, παράλληλα, την ευχή η Σερβία σύντομα να αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας.

    Αλλα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών ήταν η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε, το Ιράκ, τη Βιρμανία/Μυανμάρ, τη Ρωσία και τη Γεωργία, καθώς και η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Σε παρέμβασή του για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Ζιμπάμπουε, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του σ ό,τι αφορά στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή τη μη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών στην χώρα.

    Τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα θετικά μηνύματα που απορρέουν από την κατάσταση, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι η διεξαγωγή εκλογών, έστω και εάν τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αποτελεί ένα θετικό βήμα και θέτει τη χώρα σε «τροχιά δημοκρατίας». «Η Ζιμπάμπουε βρίσκεται στο δύσκολο δρόμο προς τη δημοκρατία και η ΕΕ οφείλει να της συμπαρασταθεί», κατέληξε κ. Κυπριανού.

    [02] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

    Τις ιατρικές τους υπηρεσίες, καθώς και φάρμακα και τρόφιμα προσφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου Κύπρου, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στην δοκιμασμένη Κένυα, όπου περίπου 200.000 άτομα βρίσκονται, λόγω εσωτερικών προβλημάτων στη χώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο για ιατρική φροντίδα όσο και για φαγητό, ρουχισμό και άλλα απαραίτητα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος είπε ότι οι Γιατροί του Κόσμου Κύπρου, φθάνοντας στην Κένυα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πολύ θλιβερή κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στη χώρα. «Οι Κύπριοι γιατροί σε κάθε επίσκεψή μου στους καταυλισμούς έρχονται και προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και φάρμακα. Αυτή τη στιγμή μόλις επιστρέψαμε από ένα τέτοιο καταυλισμό και είμαστε όλοι μας πολύ συγκλονισμένοι και στενοχωρημένοι διότι βλέπουμε τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους και έχασαν τα πάντα», είπε.

    Οι κυριότερες ανάγκες των ανθρώπων αυτή τη στιγμή είναι τα τρόφιμα, υπέδειξε ο Μητροπολίτης Κένυας, λέγοντας συγκλονισμένος ότι «πήγαμε τώρα σε ένα καταυλισμό, όπου οι άνθρωποι είχαν να φάνε τρεις ολόκληρες μέρες». «Οι Γιατροί του Κόσμου Κύπρου έτρεξαν αμέσως, αγόρασαν ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι και τους τα φέραμε στον καταυλισμό για να φάνε. Τα παιδάκια είναι πάρα πολλά, αγοράσαμε μπισκότα, γλυκίσματα και τους δώσαμε. Ιδιαίτερα τα παιδιά είναι αυτά που υποφέρουν», συνέχισε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 29 April 2008 - 17:29:18 UTC