Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 8Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  • [01] 8Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    «Θα καταπολεμήσουμε το έλλειμμα ισότητας στην απασχόληση τόσο στο δημόσιο και ημιδημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και με συγκεκριμένες πολιτικές θα εργαστούμε, έτσι ώστε να μειωθεί η ανεργία ανάμεσα στις γυναίκες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του σε εκδήλωση για την 8η του Μάρτη, το βράδυ της Παρασκευής, διαβεβαιώνοντας ότι ``θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή των δεσμεύσεων μας για την ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, της οποίας ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών της θα είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τη γυναίκα και το παιδί``.

    Γιορτή για τις γυναίκες στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις πολλές γυναίκες του τρίτου κόσμου, αποτελεί η 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως πολιτικό γεγονός, αλλά σε κάθε χώρα γιορτάζεται ανάλογα, με το πολιτικό και κοινωνικό της αντικείμενο και ως μία ημέρα για συνειδητοποίηση των αγώνων της γυναίκας παγκόσμια.

    Στην Κύπρο, η πολιτεία, τα κόμματα και οργανώσεις τιμούν την ξεχωριστή αυτήν ημέρα, υπογραμμίζοντας το ρόλο της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία, καθώς και την ανάγκη για εξάλειψη των ανισοτήτων εις βάρος τους. Οργανώσεις σημειώνουν την ελάχιστη παρουσία της γυναίκας στην πολιτική σκηνή και την υποβαθμισμένη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που καθηλώνουν τη γυναίκα στο ρόλο του απλού θεατή``. Παράλληλα, υπογραμμίζουν αφοσίωση στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των κοινωνικών αντιλήψεων, για ομαλή συμφιλίωση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΠΟΓΟ για την 8η Μαρτίου, είπε ότι θα προωθηθεί η ενεργότερη συμμετοχή της γυναίκας σε δημόσια αξιώματα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ``στοχεύουμε``, όπως πρόσθεσε, ``στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη δημιουργία Επιτροπής Ισων Ευκαιριών``, ενέργειες όπου ``σημαντική είναι η συμβολή και όλων των άλλων οργανωμένων συνόλων του γυναικείου κινήματος``. Διαβεβαίωσε, εξάλλου ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει ``στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αυστηρή εφαρμογή στην πράξη όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τη βία κατά των γυναικών και την ενεργό και έμπρακτη υποστήριξη όλων των γυναικείων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και άλλων εξειδικευμένων οργανώσεων, για εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 8 March 2008 - 10:29:14 UTC