Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ

  • [01] ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο κ. Χριστόφιας έλαβε το 53,36% των ψήφων έναντι 47,64% του Ιωάννη Κασουλίδη.

    Τον κ. Χριστόφια συνεχάρηκαν ήδη ο απερχόμενος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο κ. Κασουλίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ

    Μήνυμα για συλλογική δουλειά για την επανένωση της Κύπρου έστειλε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Προσφωνώντας πλήθος οπαδών του έξω από το εκλογικό του επιτελείο ύστερα από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του β` γύρου των προεδρικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμφανώς συγκινημένος, απηύθυνε χαιρετισμό ``με απέραντη αγάπη`` και τόνισε ότι η νίκη αυτή δεν ανήκει μόνο στο ΑΚΕΛ και δεν την πέτυχε μόνο το ΑΚΕΛ.

    ``Την πετύχαμε πολλοί μαζί και κόμματα και προσωπικότητες και ο απλός άνθρωπος. Αύριο αρχίζει μια νέα μέρα. Πολλές οι δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Από αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Λειτουργούμε συλλογικά και με ενότητα. Για να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας.

    ``Τούτη την ώρα μια είναι η ιδεολογία μας. Η Κύπρος και η σωτηρία της και μια πιο δίκαιη η κοινωνία``, είπε και ευχαρίστησε τον ανθυποψήφιό του Ιωάννη Κασουλίδη ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε απόψε ότι επικοινώνησε με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανθυποψήφιό του Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, διαβεβαιώνοντάς τον παράλληλα ότι θα είναι δίπλα του στους αγώνες για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κ. Κασουλίδης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες και υποστηρικτές του, προέβη σε δήλωση απόψε μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

    Αφού ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, δήλωσε περήφανος γιατί, όπως είπε, οι αξίες τις οποίες ανέδειξε στην προεκλογική του εκστρατεία αγκαλιάστηκαν από πολύ κόσμο, κυρίως από νέους ανθρώπους.

    «Δεν κερδίσαμε τη μεγάλη μάχη, αλλά η παράταξή μας, ο ΔΗΣΥ είναι τώρα πιο ισχυρή και πιο αξιόμαχη», είπε και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία του κόμματος.

    Δήλωσε, επίσης, παρών στους αγώνες του κυπριακού λαού για πρόοδο, δικαίωση και ελευθερία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 24 February 2008 - 18:29:58 UTC