Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΔΗΚΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

  • [01] ΕΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση 450 επενδυτικών σχεδίων από το Ταμείο Συνοχής, για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο σύνολο της ΕΕ, την περίοδο 2007-2013. Το ποσό που εγκρίθηκε για την Κύπρο ανέρχεται σε περίπου 5,950 εκατ. ευρώ και για την Ελλάδα σε 364 εκατ. ευρώ.

    Οπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα επενδυτικά σχέδια για την Κύπρο, που θα χρηματοδοτηθούν από την Κοινότητας αφορούν τον τομέα της ηλιακής ενέργειας, ο οποίος θα απορροφήσει και το σύνολο των 5,950 εκατ. ευρώ.

    Τα σχέδια που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα αφορούν: 81,8 εκατ. ευρώ (22,48% του συνολικού ποσού) τη χρηματοδότηση σχεδίων στον τομέα της αιολικής ενέργειας, 35,2 εκατ. ευρώ (9,69% του συνολικού ποσού) στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, 27,3 εκατ. ευρώ (7,5% του συνολικού ποσού) επενδυτικά σχέδια για βιομάζα, 148,4 εκατ. ευρώ (40,78%) σχέδια για παραγωγή υδροηλεκτρικής και γεωθερμική ενέργειας. Τέλος, το ποσό των 71,1 εκατ. ευρώ (19,55%) θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση σχεδίων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

    Συνολικά για τη χρηματοδότηση των 450 σχεδίων, η Κοινότητα θα διαθέσει το ποσό των 9 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,8 δισεκ. ευρώ αφορούν την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα υπόλοιπα 4,2 δισεκ. ευρώ την ενεργειακή αποδοτικότητα.

    [02] ΔΗΚΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

    Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο τον Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη.

    Η υποψηφιότητα Χριστόφια συγκέντρωσε 112 ψήφους από τα 180 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, έναντι 50 που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Κασουλίδη. Εννέα μέλη επέλεξαν λευκό και άλλα εννέα δεν ψήφισαν κανένα.

    Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν στη 1 το πρωί ύστερα από μαραθώνια συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Προηγήθηκαν μακρές συσκέψεις καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας της Γραμματείας και του Διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ότι «ανεξάρτητα από οποιανδήποτε απόφαση όλοι στο ΔΗΚΟ θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα που πρόκρινε η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η απόφαση», συνέχισε, «εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και του κόμματος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 February 2008 - 18:29:13 UTC