Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ
  • [02] ΥΠΕΞ - ATYΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ
  • [03] ΠΑΦΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΞ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ

    Σήμερα και αύριο η Ευρώπη ουσιαστικά βρίσκεται στην Κύπρο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην 5η Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών, μελών της ΕΕ που αρχίζει τις εργασίες απόψε στην Πάφο αλλά και τους εορτασμούς για την εισαγωγή του ευρώ στη χώρα μας.

    Σήμερα, είπε ο Εκπρόσωπος, ``θα υπάρξει συνάντηση των 10 ΥΠΕΞ, μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ με την Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η μετανάστευση και η παράνομη μετανάστευση, μηχανισμοί αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τα ζητήματα που απασχολούν την Μεσογειακή Ενωση και βεβαίως το Κόσσοβο``.

    Αναφερόμενος στις αυριανές εκδηλώσεις για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο, ο κ. Πάλμας είπε ότι θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια, ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν - Κλοντ Τρισέ, ο Πρωθυπουργός της προεδρεύουσας της ΕΕ, Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και τεχνοκράτες της ΕΕ.

    [02] ΥΠΕΞ - ATYΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ

    Στη σημασία της πραγματοποίησης στην Κύπρο της 5ης Ατυπης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών Μεσογειακών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο, αναφέρθηκε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Μαρκουλλή, η οποία θα προεδρεύει της Συνόδου, είπε ότι η πραγματοποίηση της Συνόδου στην Πάφο είναι σημαντικό γεγονός καθώς οι Υπουργοί Εξωτερικών των υπόλοιπων εννέα ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδίοις όμμασι την κυπριακή πραγματικότητα και να πληροφορηθούν εκτενέστερα για το κυπριακό πρόβλημα, παρά το ότι το Κυπριακό δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

    «Η Σύνοδος στην Πάφο είναι η πέμπτη Ατυπη Σύνοδος που πραγματοποιείται. Κάθε έξι μήνες πραγματοποιείται σε μια από τις δέκα μεσογειακές χώρες μέλη της ΕΕ. Είναι σημαντικό ότι πραγματοποείται αυτή τη φορά στην Κύπρο γιατί μας δίδεται η ευκαιρία να εξοικειωθούν οι Υπουργοί Εξωτερικών αυτών των χωρών στις κυπριακές πραγματικότητες και να ενημερωθούν καλύτερα για το κυπριακό πρόβλημα», είπε.

    [03] ΠΑΦΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΞ

    H Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η Παράνομη Μετανάστευση, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, το Κόσοβο και η δημιουργία της Μεσογειακής Ενωσης είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στην 5η Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ, που αρχiζει απόψε στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort, στην Πάφο.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα παραθέσει στις 1900 δεξίωση υποδοχής των συμμετεχόντων Υπουργών και Υφυπουργών Εξωτερικών. Στη συνέχεια οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 January 2008 - 14:29:11 UTC