Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΓΚΙΟΥΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΔΑΔ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ
  • [04] HERMES AIRPORTS - ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ - ΡΕΚΟΡ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΓΚΙΟΥΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε στη Νέα Υόρκη ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

    Το γραφείο του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ εξέδωσε ολιγόλογη ανακοίνωση, λέγοντας ότι «επιβεβαιώνουμε πως ο ΓΓ και ο Πρόεδρος Γκιουλ συνομίλησαν χθες (Πέμπτη) βράδυ για το Ιράκ, την Κύπρο και τις σχέσεις Τουρκίας Ηνωμένων Εθνών».

    Ο κ. Γκιουλ δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι με τον ΓΓ του ΟΗΕ συζήτησαν το Κυπριακό, τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Ιράν και το Ιράκ καθώς και την τουρκική υποψηφιότητα στο ΣΑ για την περίοδο 2009-2010.

    Αναφορικά με το Κυπριακό, υποστήριξε ότι ενθάρρυνε τον Γενικό Γραμματέα να ξεκινήσει νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Είπε πως τον διαβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά θα διατηρήσει τη «θετική της στάση», προωθώντας διευθέτηση του προβλήματος, ενώ επανέλαβε την τοποθέτηση «να τερματίσει η διεθνής κοινότητα το εμπάργκο» σε βάρος του ψευδοκράτους.

    Τουρκική πηγή ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον ΓΓ για τις σχετικές αναφορές που συμπεριέλαβε στην έκθεσή του για την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, ενώ ο κ. Μπαν του ανέφερε τις δυσκολίες που υπήρχαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την υιοθέτηση της έκθεσής του (και των συμπερασμάτων της), όπως και της έκθεσης Ανάν του Μαϊου του 2004.

    [02] ΕΔΑΔ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά την πολιτική πτυχή όσο και σε ό,τι αφορά τη νομική πτυχή χαρακτήρισαν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για υποθέσεις αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, οι δικηγόροι των Ελληνοκυπρίων που προσέφυγαν στο Δικαστήριο Αχιλλέας Δημητριάδης και Κύπρος Χρυσοστομίδης, τονίζοντας πως εκτός από τη συνεχή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, το Δικαστήριο απέρριψε τη θέση της Τουρκίας ότι οι αγνοούμενοι θεωρούνται «υποθετικά νεκροί».

    Σημαντική θεωρείται επίσης από τους δύο δικηγόρους η διαπίστωση του ΕΔΑΔ ότι η διακρίβωση της τύχης ενός αγνοούμενου, του Σάββα Χατζηπαντελή, δεν διαφοροποιεί την απόφαση του Σώματος, ενώ εκτιμούν εξ ίσου σημαντική τη διαπίστωση του ΕΔΑΔ ότι η εργασία που διεξάγει η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) δεν διαφοροποιεί την ευθύνη της Τουρκίας.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Νίκος Θεοδοσίου εξέφρασε την ελπίδα η σημερινή απόφαση να ενισχύσει τις προσπάθειες για διερεύνηση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων και ανέφερε ότι ήδη έχουν κατατεθεί στο ΕΔΑΔ άλλες 170 προσφυγές εκ μέρους αγνοουμένων.

    Η απόφαση του Τρίτου Τμήματος του ΕΔΑΔ δεν είναι τελεσίδικη και εντός τριών μηνών δίδεται το δικαίωμα στους διάδικους να την εφεσιβάλουν.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

    Στον τελικό του τουρνουά Kooyong Classic της Μελβούρνης προκρίθηκε ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, μετά τη νίκη του, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με 2 - 0 επί του Χιλιανού Φερνάντο Γκονζάλες, νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη.

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής πήρε τα σετ με 6 - 2 και 7 - 5.

    Στον τελικό του τουρνουά, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ώρα Κύπρου, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Αντι Ρόντικ, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη. Το τουρνουά της Μελβούρνης εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητών ενόψει του Australian Open, του πρώτου τουρνουά Γκραντ Σλαμ της χρονιάς.

    [04] HERMES AIRPORTS - ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ - ΡΕΚΟΡ

    Στην διάρκεια του 2007 πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των Διεθνών Αερολιμένων της χώρας μας, γεγονός που καταδεικνύει σε σχέση με το 2006 μια αύξηση της τάξης του 3,94% ενώ καταρρίπτει και το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2005 με 6,781,643 επιβάτες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports Ltd περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας κατά το 2007, αριθμός που καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης του 7,16% σε σχέση με το 2006.

    Μόνο το Δεκέμβριο του 2007, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρέτησαν πέραν των 325,000 επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η κίνηση που καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 2007 καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης του 10,9% σε σχέση με την κίνηση που είχε καταγραφεί το Δεκέμβριο του 2006.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 January 2008 - 10:29:11 UTC