Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

  • [01] ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

    Ενόψει της υιοθέτησης του ευρώ στην Κύπρο, διοργανώνεται απόψε στο Υπουργείο Οικονομικών εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου και το καλωσόρισμα του ευρώ. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 11.00 το βράδυ μέχρι την 1 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου.

    Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κόψει τη βασιλόπιτα, που θα περιέχει ευρώ αντί του παραδοσιακού φλουριού. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει την πρώτη ανάληψη ευρώ από το μηχάνημα ΑΤΜ του Υπουργείου Οικονομικών.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και το Υπουργείο Οικονομικών προσκαλεί όλους τους πολίτες με τις οικογένειές τους να παρευρεθούν για να γιορτάσουν όλοι μαζί την έλευση του ευρώ.

    Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, το Υπουργείο Οικονομικών θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να προσφέρει ένα άκρως εορταστικό και φιλικό περιβάλλον για τους εορτασμούς της αλλαγής του χρόνου. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Υπουργείου, διάφορα μουσικά και φωνητικά σύνολα, καθώς και χορευτικές ομάδες, θα προσφέρουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα για τη διασκέδαση των παρευρισκομένων. Παράλληλα, θα προσφερθούν στο κοινό διάφορα δώρα εκπλήξεις, που θα έχουν σχέση με την υιοθέτηση του ευρώ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έκανε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο το νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την απαλλαγή των επιβαρύνσεων με τόκους ή πρόστιμα σε καθυστερημένες οφειλές φόρων εισοδήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

    Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι κρίθηκε πως η αναπομπή του Νόμου στη Βουλή για επανεξέταση όχι μόνο δεν θα εξυπηρετούσε οποιοδήποτε σκοπό, αλλά θα συνεπαγόταν και άσκοπη σύγκληση της Βουλής η οποία, ως γνωστό, θα παραμείνει κλειστή μέχρι το Μάρτιο, λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τις εξουσίες του με βάση το Αρθρο 140 του Συντάγματος, καταχώρησε σήμερα, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, με αίτημα το Δικαστήριο να γνωματεύσει κατά πόσο ο περί Ρύθμισης Φορολογικών Χρεών (Ειδικές διατάξεις) Νόμος του 2007 είναι αντισυνταγματικός.

    Πιο συγκεκριμένα, ζητείται γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά πόσο ο Νόμος αυτός ευρίσκεται σε αντίθεση ή είναι ασύμφωνος με το Αρθρο 24 Συντάγματος που προβλέπει για την υποχρέωση συνεισφοράς του καθενός στα δημόσια βάρη ανάλογα με την οικονομική του δύναμη, με το Αρθρο 28 του Συντάγματος, που διασφαλίζει την αρχή της ισότητας, ίσης προστασίας και μεταχείρισης, όπως και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών που προβλέπει ότι δεν μπορεί οποιαδήποτε από τις τρεις εξουσίες του κράτους να επεμβαίνει σε αρμοδιότητα άλλης, εξηγεί η Νομική Υπηρεσία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 December 2007 - 12:29:11 UTC