Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΦΕΝ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ψήφισμα που κατατέθηκε στο Κογκρέσο ζητώντας την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, συγκεντρώνει ασυνήθιστα υψηλό αριθμό υποστηρικτών, αναφέρει ανακοίνωση της Εθνικής Συντονισμένης Προσπάθειας των Ελλήνων.

    Το ψήφισμα 620 για την Κύπρο, που κατατέθηκε από τους βουλευτές Αλμπιο Σίρες και Γκας Μπιλιράκη συγκέντρωσε μέχρι στιγμής τον αριθμό-ρεκόρ των 60 υποστηρικτών, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    "Ποσοστό λιγότερο από το 7% των ψηφισμάτων του κοινοβουλίου φτάνει τους 60 υποστηρικτές. Τέτοια σημαντική υποστήριξη για εξωτερικά θέματα συνήθως κατακρατείται για σημαντικά για την αμερικανική πολιτική θέματα, όπως το Ιράκ, το Ισραήλ, την Κίνα ή το Νταρφούρ", αναφέρεται στο ανακοίνωση και προστίθεται ότι "για πρώτη φορά το Κογκρέσο ξεχώρισε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ως θέμα προτεραιότητας".

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΦΕΝ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι «η διχοτόμηση είναι καταστροφή για τον τόπο και με τη διχοτόμηση δεν θα απολέσουμε μόνο μια για πάντα τη μισή μας πατρίδα, αλλά θα υποθηκεύσουμε και το μέλλον της άλλης μισής».

    «Αυτή τη δύσκολη ώρα για το Κυπριακό, όπου καταβάλλονται προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους από παράνομο μόρφωμα σε μη αναγνωρισμένο κράτος, η δική μας απάντηση πρέπει να είναι αγωνιστικότητα, εμμονή σε αρχές λύσης, ευελιξία και πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο 34ο Παγκύπριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «εμμένουμε σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τη μόνη εφικτή λύση που μπορεί να επανενώσει την πατρίδα και το λαό μας».

    Υπέδειξε ότι «ο άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος της διχοτόμησης, τον οποίο εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά και εμμένουμε σε μια λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων και που θα στηρίζεται στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για επίτευξη αυτού μας του στόχου είναι η ενότητα του κυπριακού λαού για την οποία πρέπει όλοι να εργαστούμε αν και όπως πρόσθεσε, «η ενότητα δεν μπορεί ασφαλώς να ισοπεδώνει τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις οι οποίες στα πλαίσια μιας δημοκρατίας ούτως ή άλλως υπάρχουν».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 December 2007 - 16:29:12 UTC