Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τ/Κ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΠΑΡΙΣΙ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΟΣΟΒΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τ/Κ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι εφόσον συνεχίζεται η κατοχή και τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής, θα δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα τα οποία μόνο με την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δυνατόν να αρθούν για το καλό και την ευημερία ολόκληρου του λαού του νησιού.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τη διαμαρτυρία των Τουρκοκυπρίων στο οδόφραγμα του Περγάμους, όταν αρνήθηκαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές λόγω των αυστηρών μέτρων που εφαρμόζουν οι λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους, με αφορμή τον αφθώδη πυρετό.

    Αφού ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός, πρόσθεσε πως «όλοι γνωρίζουμε πως εφόσον συνεχίζεται η κατοχή και τα αποτελέσματα της εισβολής, θα δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα, τα οποία μόνο με την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δυνατόν να αρθούν για το καλό και την ευημερία ολόκληρου του λαού της Κύπρου».

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ικανοποιητικό το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λέγοντας πως με το ψήφισμα καλούνται τα δύο μέρη στην Κύπρο να προχωρήσουν στην εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας «είναι ικανοποιητικό όχι μόνο γιατί δεν υιοθετείται η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα που αφορά τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, αλλά και διότι καλεί τα μέρη να προχωρήσουν στην εφαρμογή της Συμφωνίας Καμπάρι».

    Χαρακτήρισε "πολύ χρήσιμη για την περαιτέρω πορεία και τις προοπτικές του Κυπριακού" την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος για την Κύπρο.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΠΑΡΙΣΙ

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στη «Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για το Παλαιστινιακό Κράτος», που διοργανώνεται από την Κυβέρνηση της Γαλλίας τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου.

    Η Διάσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της Διεθνούς Συνάντησης για το Μεσανατολικό, που πραγματοποιήθηκε στην Αννάπολη των ΗΠΑ και αποσκοπεί στην υποστήριξη του Προγράμματος Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης της Παλαιστίνης από τη διεθνή κοινότητα.

    Οπως είχε ανακοινωθεί, στη Διάσκεψη θα λάβουν μέρος Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης από, περίπου, 60 χώρες καθώς και 20 διεθνείς οργανισμοί.

    Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, η κ. Μαρκουλλή θα ανακοινώσει οικονομική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΟΣΟΒΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη για τη περαιτέρω πορεία και τις προοπτικές του Κυπριακού την επικύρωση από τους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των Συμπερασμάτων που αφορούν την Κύπρο και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να μηδενίζεται και να τροποποιείται ένα θετικό βήμα που γίνεται για την προώθηση λύσης του εθνικού προβλήματος.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ιστορικό γεγονός» την υπογραφή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Λισαβόνας και εξήγησε ότι η Συνθήκη «θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση πιο ομαλή λειτουργία και πιο αποτελεσματική προσέγγιση των στόχων που έχουν τεθεί και θα επιτρέψει να ασχοληθούν με άλλα πολύ σοβαρά θέματα που η εσωστρέφεια και η αντιδικία σχετικά με τη Συνθήκη είχαν αποπροσανατολίσει για αρκετό καιρό την ΕΕ».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε επίσης «πολύ χρήσιμη για τη περαιτέρω πορεία και τις προοπτικές του Κυπριακού» την επικύρωση από το Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών της ΕΕ, των Συμπερασμάτων που αφορούν την Κύπρο.

    Ερωτηθείς κατά πόσον ένοιωσε "απομονωμένος" στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα του Κοσόβου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «ήταν μια δύσκολη προσπάθεια. Εμείς υποστηρίζαμε θέσεις αρχής, δεν ήταν μόνο η Κύπρος», σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «από τις ομιλίες των άλλων αρχηγών κρατών, κανένας δεν αμφισβήτησε ότι σαν θέμα αρχής η κάθε ενέργεια της ΕΕ πρέπει να έχει ορθή, νομική βάση και νομιμοποίηση με απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 16 December 2007 - 10:29:12 UTC