Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • [01] ΕΕ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της Κομισιόν αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης της διακίνησης και εμπορίας χοιρινού κρέατος στην Κύπρο από τις ζώνες που βρίσκονται πέραν των 10 χιλιομέτρων από τις εστίες της ασθένειας του αφθώδους πυρετού.

    Οπως επισημαίνει η απόφαση, το χοιρινό θα επιτρέπεται να διακινείται από ολόκληρη την Κύπρο εκτός ζώνης 10 χλμ γύρω από την πληγείσα περιοχή υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής αυστηρών μέτρων υγείας των ζώων. Τούτο γιατί τα γουρούνια που εκτρέφονται χωριστά και υπό διαφορετικές συνθήκες από τα μηρυκαστικά θεωρούνται λιγότερο ευάλωτα στη νόσο.

    Οι όροι περιλαμβάνουν υποχρεωτική περίοδο «ακινησίας» 30 ημερών, δηλαδή να μην μετακινούνται από κτηνοτροφική εκμετάλλευση χοίροι που παράγουν κρέας, και την απαγόρευση εισαγωγής νέων ευάλωτων ζώων στην εκμετάλλευση για 21 ημέρες πριν από τη σφαγή.

    Στο σφαγείο τα ζώα πρέπει να σφάζονται άμεσα και να επιθεωρούνται πριν και μετά τη σφαγή. Το κρέας θα μπαίνει σε καραντίνα για 24 ώρες και θα μπορεί να φύγει μόνο αν προέρχεται από εκμετάλλευση στην οποία δεν υπάρχει ούτε υπόνοια μόλυνσης .

    Για όλα τα άλλα ζώα ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες, δηλαδή πλήρης απαγόρευση διακίνησης μηρυκαστικών και ζωικών προϊόντων μηρυκαστικών, ενώ παραμένουν και όλες οι απαγορεύσεις μεταφοράς. Οι κυπριακές αρχές έχουν ενημερώσει την Κομισιόν ότι συνεχίζουν τους ελέγχους στη ζώνη της μόλυνσης ιδίως τις ζώνες υψηλού κινδύνου 3 χλμ και 10 χλμ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ

    Τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για το Κυπριακό αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Υπατου Αρμοστή του Πακιστάν Nawabzada Aminullah Khan Raisan.

    ``Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη θλιβερή τροπή που πήραν τα γεγονότα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, του οποίου σημαντικό μέλος είναι και η χώρα σας. Η υιοθέτηση απαράδεκτων ψηφισμάτων για την Κύπρο, τα οποία είναι με κραυγαλέο τρόπο αντίθετα προς τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ιδιαίτερα, τα Ψηφίσματα 541 και 550), καθώς και η συνεχής ενθάρρυνση κρατών μελών να ενισχύσουν τη συνεργασία σε όλους τους τομείς με την παράνομη αποσχιστική οντότητα στις κατεχόμενες περιοχές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι είναι καθήκον του να επαναλάβει προς το νέο Ύπατο Αρμοστή αυτό που είχε λεχθεί σε όλους τους προκατόχους του από το 1974, ότι δηλαδή το Κυπριακό παραμένει, δυστυχώς, άλυτο αλλά η θρησκεία δεν αποτέλεσε ποτέ και ελπίζει ότι δεν θα αποτελέσει ποτέ στοιχείο της διένεξης αλλά ούτε και της λύσης.

    Από την πλευρά του, ο Υπατος Αρμοστής του Πακιστάν ζήτησε τη στήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω εμπλουτισμό της σχέσης Κύπρου-Πακιστάν και εξέφρασε την πρόθεσή του να εργαστεί προς την ίδια κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ, τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν καθώς και με αρχηγούς πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, μεταξύ 4-5 Δεκεμβρίου 2007.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ενωμένης Αριστεράς Φράνσις Βούρτς, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκράχαμ Γουάτσον και τον Πρόεδρο της Ενωσης για την Ευρώπη των Εθνών Μπράϊαν Κράουλι.

    Συνάντηση θα έχει επίσης και με τον Επίτροπο Υγείας Μάρκο Κυπριανού. Ο κ. Χριστόφιας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Μνημόνιο συμφωνίας-συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας σε θέματα ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Και οι δύο Υπουργοί χαρακτήρισαν την υπογραφή της συμφωνίας ως πολύ σημαντική.

    ``Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική, μια πολύ σπουδαία, μια όμορφη μέρα για τα δύο Υπουργεία και ειδικότερα για τα δύο Αστυνομικά Σώματα``, είπε ο κ. Σοφοκλέους. ``Η σημερινή μας συνάντηση είναι μια από τις πιο σημαντικές σε επίπεδο Υπουργών Εσωτερικών- Δημόσιας Τάξεως. Τα ζητήματα που συζητήσαμε αφορούν τη Δημόσια Τάξη``, είπε ο κ. Παυλόπουλος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 December 2007 - 18:29:19 UTC