Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΟΥΓΚΑΝΤΑ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Κίνα παραμένει συνεπής και σαφής στη θέση της όσον αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και θα συνεχίσει να την διατηρεί, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Hui Liangyu.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Liangyu είπε πως μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας γίνονται πολύ συχνές επισκέψεις υψηλού επιπέδου και τόνισε πως η πολιτική αμοιβαίας εμπιστοσύνης εδραιώνεται διαρκώς, ενώ οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξελίσσονται ομαλά.

    Ανέφερε επίσης πως οι ειρηνικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας είναι παραδειγματικές, σημειώνοντας παράλληλα πως επιθυμία της Κίνας είναι η περεταίρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, ούτως ώστε να αναβαθμιστούν οι διμερείς τους σχέσεις.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η κάθοδος στην Κύπρο μιας αντιπροσωπείας τόσο υψηλού επιπέδου είναι μια ακόμα επαναβεβαίωση των θερμών, φιλικότατων και συνεχώς αναπτυσσόμενων σχέσεων μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΟΥΓΚΑΝΤΑ - ΕΠΑΦΕΣ

    Το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν κατά τις επαφές της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου - Μαρκουλλή με ομολόγους της, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιείται στην Ουγκάντα.

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών, η κ. Μαρκουλλή είχε χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μπαγκλαντές Iftekhar Ahmed Chowhury, των Μαλβίδων Abdulla Shaheed, της Κοινοπολιτείας της Ντομίνικα John Collin McIntyre και με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Αφρικής Sue van der Merwe.

    Η κ. Μαρκουλλή ενημέρωσε τους ομολόγους της και την Υφυπουργό για το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του προβλήματος και ιδιαίτερα για τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και την άρνηση της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

    Η Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στους συνομιλητές της ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα ξένης στρατιωτική κατοχής και απόπειρας για απόσχιση, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με όλες τις τραγικές του συνέπειες όχι μόνο παραμένει άλυτο, αλλά η Κύπρος αντιμετωπίζει σήμερα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.

    [03] ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση ενέκρινε προσθήκη στο ψήφισμά της που αναφέρεται σε μία συνολική, δίκαιη και αποδεκτή διευθέτηση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, παρά τις ενστάσεις της τουρκικής αντιπροσωπείας, η οποία επέμενε στη διατύπωση για λύση δύο κρατών, δύο λαών και δύο θρησκειών.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, στη συζήτηση συμμετείχε η βουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία προσφώνησε και τις εργασίες της Δεύτερης Συνόδου της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και έληξαν χθες.

    Στην προσφώνησή της, η κ. Θεοχάρους επεσήμανε την ανάγκη επίλυσης των παρατεταμένων διεθνών προβλημάτων, όπως είναι το Μεσανατολικό και το Κυπριακό, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 November 2007 - 18:29:20 UTC