Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΕΡΝΣ
  • [02] ΣΥΡΙΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΕΡΝΣ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση για ανώτατες προσδοκίες όσον αφορά το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Κυπριακό, αλλά ούτε βεβαίως επιθυμεί να σκοτώσει εκ προοιμίου μία πρόθεση, την οποία κρίνει ως θετική, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, προσθέτοντας ότι ``θα ήταν πρόωρο και λανθασμένο`` να ερμηνευθεί η τοποθέτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς ως να υπερβαίνει της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Ο κ. Πάλμας είπε ότι ο κ. Μπερνς είχε εδώ και πολύ καιρό εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την περιοχή και άρα ``θα ήταν άκομψο και άτσαλο από μέρους μας, εκ προοιμίου, να προδιαθέτουμε με αρνητικό τρόπο ενδεχόμενη επίσκεψη του συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματούχου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ``.

    ``Ασφαλώς και εμείς, ως Κυβέρνηση, ούτε διάθεση για να δημιουργήσουμε ανώτατες προσδοκίες έχουμε, αλλά ούτε βεβαίως από την άλλη θέλουμε να σκοτώσουμε εκ προοιμίου μία πρόθεση, που κατά την άποψή μας είναι θετική, αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπως το είπε και ο κ. Μπερνς, δεν υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον αλλά υπήρχε και μία μη καλή σχέση, λόγω και της απόφασης που είχαμε πάρει στο δημοψήφισμα, να αυτοεγκλωβιστούμε αυτή τη στιγμή, η πολιτική ηγεσία στο εσωτερικό μέτωπο, και να δημιουργήσουμε ένα κακό κλίμα πριν καν ο κ. Μπερνς επισκεφθεί την Κύπρο``, πρόσθεσε.

    [02] ΣΥΡΙΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Συρία απεσταλμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με το κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για τη Λατάκεια της Συρίας.

    Ερωτηθείς εάν θα μεταβεί στη Συρία ο Βάσος Λυσσαρίδης ως απεσταλμένος της Κυβέρνησης, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``υπάρχει ένας διάλογος σε διάφορα επίπεδα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα, το οποίο προέκυψε με τη Συρία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 28 September 2007 - 13:29:18 UTC