Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΟΗΕ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΠΑΡΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΟΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την υποστήριξή του προς τη διαδικασία Γκαμπάρι και στην πλήρη εφαρμογή της εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια 20λεπτης συνάντησης που είχαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση "πολύ καλή" και πέραν των τελευταίων εξελίξεων, ήγειρε στον κ. Μπαν και το θέμα των αγνοουμένων, ζητώντας πέραν της ταυτοποίησης των λειψάνων, να επεκταθούν οι έρευνες και στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Οπως είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, του ανέφερε τα θέματα που είναι σήμερα στην επικαιρότητα και ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την υποστήριξή του στη διαδικασία Γκαμπάρι, λέγοντας ότι προσβλέπει στην πλήρη εφαρμογή της. "Ελπίζουμε ότι και με τη δική του βοήθεια θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΟΗΕ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας επεσήμανε ότι είναι σημαντικό που η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Εθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας συμφωνούν και υπερθεματίζουν πως θα πρέπει να δημιουργηθούν δεδομένα και προϋποθέσεις εφαρμογής της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου, πράγμα που ικανοποιεί ιδιαίτερα την κυπριακή Κυβέρνηση.

    ``Είναι γεγονός πως οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη τόσο με τον Γενικό Γραμματέα όσο και με άλλους αξιωματούχους έχουν γίνει μέσα σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει θετική ανταπόκριση ως προς την προσέγγιση που έχουμε εμείς σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου``, είπε ο κ. Πάλμας.

    Πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί και μία συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, με αίτημα του ιδίου του κ. Μπερνς, και την Πέμπτη ένα δείπνο με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΠΑΡΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΟΙΑ

    Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η απαγόρευση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων να εισέλθουν στα τουρκικά λιμάνια δεν είναι μόνο πρόβλημα της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και της ίδιας της Τουρκίας, έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Επίτροπος για θέματα Μεταφορών Ζακ Μπαρό.

    Μιλώντας στο Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2007» που άρχισε σήμερα στη Λεμεσό, ο κ. Μπαρό είπε πως η ευρωπαϊκή ναυτιλία γενικότερα και η κυπριακή ειδικότερα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα και διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για επίλυση του.

    «Δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Κύπρου, είναι ένα πρόβλημα για την ΕΕ αλλά επίσης και ένα πρόβλημα για την Τουρκία», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε για τη δήλωση του αυτή από τους 800 και πλέον σύνεδρους.

    Ο κ. Μπαρό συνεχάρη την Κύπρο για την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η ναυτιλιακή της βιομηχανία, αναγνωρίζοντας πως με την προσθήκη του κυπριακού στόλου, η ΕΕ έχει αποκτήσει τη μεγαλύτερη συλλογική επιρροή στη ναυτιλία


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 September 2007 - 15:29:18 UTC