Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΑΔ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  • [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [03] ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΕΔΑΔ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως επανεξετασθεί περίπτωση διευθέτησης ιδιωτικού διακανονισμού για ανταλλαγή περιουσιών στην Κύπρο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Σχολιάζοντας δημοσίευμα ότι το ΕΔΑΔ είναι έτοιμο να επικυρώσει την ανταλλαγή περιουσίων στην Κύπρο, ο κ. Πάλμας είπε ότι «είναι γεγονός ότι υπάρχει μια περίπτωση, όπου φαίνεται πως γίνεται μια προσπάθεια να διευθετηθεί ένας ιδιωτικός διακανονισμός, δηλαδή ανταλλαγής περιουσιών».

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, απευθύνθηκε προς το ΕΔΑΔ και επιχειρηματολόγησε πως «αυτή η συμφωνία δεν θα πρέπει να επικυρωθεί γιατί είναι μια συμφωνία, η οποία ουσιαστικά δεν είναι συμβατή με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε ότι υπάρχει μια πιθανότητα μέσα στον Οκτώβριο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με ημερήσια διάταξη η οποία θα είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, όπως και στη συνάντησή τους στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην ετήσια έκθεσή του προς τη Γενική Συνέλευση ότι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 δεν έχει ακόμα εφαρμοσθεί, ο κ. Πάλμας είπε ότι «υπάρχει μια συγκρατημένη προσέγγιση από μέρους των Ηνωμένων Εθνών».

    Οπως είπε, «αντιλαμβάνομαι ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών θα περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά πολύ πιθανό και με τον κ. Ταλάτ, ούτως ώστε να έχει μια σφαιρική και σαφή εικόνα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και νομίζω ότι μετά από την εικόνα που θα διαπιστώσει πως υπάρχει, θα είναι λίγο πιο συγκεκριμένος και πιο σαφής στις προσεγγίσεις».

    [03] ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την υποστήριξή τους στο περιεχόμενο της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 και στις προσπάθειες των ΗΕ και των ηγετών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο για να υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία της 8ης Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για μια συνολική λύση του Κυπριακού, εξέφρασαν τα ε/κ και τ/κ πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις, που διοργανώνονται, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σλοβακίας στο Λήδρα Πάλας.

    Σε κοινό ανακοινωθέν, μετά τη συνάντηση ηγετών και εκπροσώπων των ε/κ και τ/κ κομμάτων, το οποίο ανέγνωσε στους δημοσιογράφους η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο Αννα Τουρενίκοβα, αναφέρεται πως κατά τη συνάντηση οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για το πως τα ε/κ και τ/κ πολιτικά κόμματα μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    «Είχαν συζητήσεις για τη διαδικασία εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και επανέλαβαν την υποστήριξή τους στο περιεχόμενο της και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και των δυο ηγετών για πρόοδο στη διαδικασία, προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για μια συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος», προστίθεται στο κοινό ανακοινωθέν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 September 2007 - 15:29:20 UTC