Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΣ ΕΔΕΚ - ΓΕΣΥ
  • [02] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ 2007 ΚΑΖΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΛΚΟΟΛ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΟΔΗΓΗΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΣ ΕΔΕΚ - ΓΕΣΥ

    Η φιλοδοξία του Υπουργείου Υγείας είναι όπως το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) λειτουργήσει μέχρι τα τέλη το 2008, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.

    Ο κ. Καδής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον οποίο και ενημέρωσε για τους στόχους του Υπουργείου του και την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος σε σχέση με τον τομέα της Υγείας.

    ``Ο μείζων στόχος είναι η προώθηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Εχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και λειτουργεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ομήρου.

    [02] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ 2007 ΚΑΖΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Ραντεβού στη Λεμεσό, στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2007», που διοργανώνεται από τις 23 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, δίνει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα. Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για δέκατη φορά, έχει φέτος θέμα «Η νέα εικόνα της ναυτιλίας».

    Μέσα από το συνέδριο, το οποίο συγκεντρώνει διακεκριμένους ομιλητές και προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και είναι ένα από τα τρία συνέδρια αυτού του είδους και επιπέδου στον κόσμο, προβάλλεται η Κύπρος ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο αλλά και η κυπριακή ναυτιλία, η οποία έχει σημαντικά επιτεύγματα να επιδείξει.

    Ο κυπριακός στόλος είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος στην ΕΕ μετά την Ελλάδα και τη Μάλτα και ο δέκατος μεγαλύτερος παγκόσμια, ενώ η συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ υπολογίζεται γύρω στο 4% και οι συνολικές εισροές στα κρατικά ταμεία, με βάση στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, ανέρχονταν το 2005 στα 500 εκ. λίρες.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου (ΚΝΣ) και πρόεδρος της Οργανωτικής Υποεπιτροπής του συνεδρίου, Θωμάς Καζάκος, τονίζει τη σημασία της διοργάνωσης της «Ναυτιλιακής Κύπρου 2007» και αναλύει το ρόλο της ναυτιλίας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, θίγοντας παράλληλα προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα στην Κύπρο. Ενα εκ των βασικών αιτημάτων του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου είναι η δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών.

    Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, ο Θωμάς Καζάκος σημειώνει ότι οι οργανωτές, το Υπουργείο Συγκοινωνιών (Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας), το Κυπριακό Ναυτιλιακό Συμβούλιο και Ενωση Κυπρίων Πλοιοκτητών, αναμένουν ότι η Ναυτική Κύπρος 2007 θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΛΚΟΟΛ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΟΔΗΓΗΣΗ

    Ως το ``συνδυασμό που σκοτώνει`` χαρακτήρισαν την οδήγηση οχημάτων υπό την επήρεια οινοπνεύματος, φαρμάκων και ναρκωτικών οι Υπουργοί Συγκοινωνιών και Εργων Μαρία Μαλαχτού - Παμπαλλή, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους, Υγείας Κώστας Καδής, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας και η Ανώτερη Χημικός Πόπη Κανάρη.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του ενημερωτικού βιβλιαρίου που εξέδωσε το Γενικό Χημείο του Κράτους, με τη στήριξη του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων και με θέμα ``Αλκοόλ, Φάρμακα, Ναρκωτικά και Οδήγηση``, οι Υπουργοί, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η συγγραφέας του βιβλιαρίου Πόπη Κανάρη αναφέρθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία στη συσχέτιση των τροχαίων ατυχημάτων -και κυρίως των θανατηφόρων- με τη λήψη ουσιών, οι οποίες από μόνες τους, ή σε συνδυασμό μεταξύ τους, μειώνουν τις ικανότητες αντίδρασης του οδηγού με αποτέλεσμα την πρόκληση δυστυχήματος.

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως ``η Κύπρος κατέχει την 5η θέση σε τροχαίους θανάτους ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης`` και ότι ``το 2006 είχαμε 86 νεκρούς από οδικά δυστυχήματα και εφέτος, μέχρι σήμερα, είχαμε 58 νεκρούς``.

    ``Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών δυστυχημάτων``, είπε η κ. Μαλαχτού - Παμπαλλή, προσθέτοντας πως ``από το 2002 μέχρι το 2006, όπως αναφέρεται και στο βιβλιάριο που παρουσιάζεται σήμερα, το 42% των οδηγών που ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα οδικά δυστυχήματα είχαν θετική ένδειξη αλκοόλ στο αίμα``.

    Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ``είμαστε όλοι υπεύθυνα άτομα και πρέπει να μεριμνούμε για την τήρηση των υπηρεσιακών, νομικών αλλά και ηθικών υποχρεώσεων μας, όπως και για τα όρια ασφάλειας σε κάθε μας επιλογή``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 September 2007 - 13:29:25 UTC