Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΖΩΝΗΣ - ΠΕΡΤΕΒ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΕΞ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ
  • [03] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΑΥΞΗΣΗ

  • [01] ΤΖΩΝΗΣ - ΠΕΡΤΕΒ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Με σκοπό τον καθορισμό της ημερομηνίας για τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, συνέρχεται στις 21 Αυγούστου η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τους αντιπροσώπους των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Τάσο Τζιωνή και Ρασίτ Περτέβ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007, με σκοπό τον καθορισμό χρόνου της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ύστερα από την πρόσκληση την οποία απηύθυνε στις 5 Ιουλίου 2007 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με σκοπό την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    [02] ΥΠΕΞ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

    ``Η Υπουργός εξωτερικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης δεν είναι σε θέση να κάνει απευθείας αναφορές σε εσωτερικά θέματα της Τουρκίας ούτε να κάνει αξιολογήσεις``, ισχυρίζεται σε γραπτή ανακοίνωση του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Η ανακοίνωση εκδόθηκε ύστερα από τις διαμαρτυρίες που διατύπωσε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην προεδρική κατοικία της Τσάνγκαγια στην Άγκυρα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν εναντίον του ότι μιλάει περισσότερο από ό,τι πρέπει σχετικά με πολιτικά θέματα.

    ``Βαριές προσβολές εξαπολύονται εναντίον του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι και κανείς σε απαντά σε αυτό. Κανείς δεν βγάζει άχνα. Θα αναμέναμε να μας υπερασπιστούν. Όταν μιλάω λένε ότι είναι λάθος``, δήλωσε ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ.

    Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου αναφερόταν σε συνέντευξη της Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατούς Κοζάκου- Μαρκουλλή που μεταδόθηκε από το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κ. Μαρκουλλή είχε τονίσει ότι οι πολιτικές δηλώσεις του στρατηγού Μπουγιούκανιτ ``γύρισαν την Τουρκία 100 χρόνια πίσω.``

    [03] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΑΥΞΗΣΗ

    Αύξηση στη διακίνηση αεροσκαφών και φορτίου σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2007, σε σύγκριση με την κίνηση του ίδιου μήνα πέρσι, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

    Οσον αφορά στη διακίνηση επιβατών, στη Λάρνακα αυξήθηκε, ενώ στην Πάφο παρατηρήθηκε πτώση.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου 2007 παρατηρήθηκε ότι, σε σύγκριση με την αεροπορική κίνηση του ίδιου μήνα του 2006, σημειώθηκε αύξηση στον αερολιμένα Λάρνακας στη διακίνηση αεροσκαφών κατά 5,9%, στη διακίνηση επιβατών κατά 4,1% και στη διακίνηση φορτίου κατά 11,5%.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, στον αερολιμένα Πάφου σημειώθηκε αύξηση στη διακίνηση αεροσκαφών κατά 1,0% και στη διακίνηση φορτίου κατά 132,4%, ενώ στη διακίνηση επιβατών σημειώθηκε μείωση κατά 3,0%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 August 2007 - 11:29:16 UTC