Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [02] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΝΑΔΑΣ

  • [01] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Οι νόμιμοι κάτοικοι της εντός των δημοτικών ορίων της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου απαιτούν την άμεση επιστροφή στις οικίες τους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και καλούν την Κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο και τα οργανωμένα σύνολα της Κύπρου να προβούν σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα διεθνώς και να συνεχίσουν να θέτουν επιτακτικά την ιδιαιτερότητα και προτεραιότητα της Αμμοχώστου.

    Με ψήφισμα που ενέκριναν διά βοής στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Δερύνεια, οι κάτοικοι της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα καλούν επίσης ``την Ευρώπη, με τα αρμόδιά της όργανα, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιστροφή των κατοίκων μιας ευρωπαϊκής πόλης και να σταθούν στο ύψος των αρχών, που συνθέτουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τις ευρωπαϊκές αρχές``.

    Δηλώνοντας ότι αγωνίζονται μαζί με όλον τον προσφυγικό κόσμο για το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής στις εστίες τους, οι Αμμοχωστιανοί καλούν επίσης ``τον ΟΗΕ να εφαρμόσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του και ειδικότερα το Ψήφισμα 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας``.

    Οι Αμμοχωστιανοί διακηρύσσουν ότι θεωρούν πως ``η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω πρόοδο και λύση στο Κυπριακό`` και, ``παράλληλα, θα δημιουργήσει συνθήκες παραγωγικής συνεργασίας με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους σε όλα τα επίπεδα``.

    ``Για όλους αυτούς τους λόγους``, προστίθεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε απόψε, ``διακηρύσσουμε την αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, τον αγώνα για επιστροφή στα σπίτια και στις περιουσίες και καλούμε τον υπόλοιπο λαό της Κύπρου να συστρατευθεί μαζί μας στον αγώνα αυτόν``.

    Στη διάρκεια της αντικατοχικής εκδήλωσης και πριν την έγκριση του ψηφίσματος, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην εκκλησία του Αγίου Μοδέστου στη Δερύνεια και, από εκεί, οι νέοι και οι νέες πορεύθηκαν, χωρίς πινακίδες και συνθήματα, προς το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

    Εκεί έγινε στη συνέχεια δέηση στο Μνημείο Τεθνεώτων Αμμοχωστιανών, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλίες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έγκριση του ψηφίσματος και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

    [02] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΝΑΔΑΣ

    Τον Ισπανό Carlos Moya, 18ο στην Παγκόσμια Κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του ATP Masters Series Canada, γνωστό ως ``Rogers Cup`` ή ``Rogers Masters``, ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

    Αν προκριθεί στην επόμενη φάση, ο Μάρκος Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Tomas Berdych, 10ο στην Παγκόσμια Κατάταξη.

    Το τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στο Μοντρεάλ, ξεκινά την Κυπριακή και θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 5 August 2007 - 9:29:13 UTC