Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ - ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

    Με δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας επιβεβαίωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Τάσου Τζωνή και του Ρασίντ Περτέβ, ο σύμβουλος του Τ/Κ ηγέτη έθεσε το θέμα ότι λόγω της ματαίωσης του παράνομου φιλικού αγώνα μεταξύ της τ/κ ομάδας Τσετίνκαγια και της αγγλικής Λούτον, που επρόκειτο να γίνει χθες στα κατεχόμενα, η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν θα πραγματοποιηθεί.

    ``Ελπίζουμε``, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πάλμας, ``ότι ο κ. Ταλάτ θα κάνει δεύτερες σκέψεις για να γίνει η συνάντηση και να ξεκινήσει η διαδικασία της 8ης Ιουλίου``.

    Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επαναβεβαίωσε Εκπρόσωπος του ΗΕ, με δήλωση του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις που οδήγησαν στη ματαίωση της ``συμφωνηθείσας συνάντησης``, μεταξύ των δύο ηγετών. ¨ ``Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου έχοντας χαιρετήσει με θέρμη τη συμφωνία των κ.κ. Παπαδόπουλου και Ταλάτ να συναντηθούν. Παραμένουμε έτοιμοι να διευκολύνουμε την διαδικασία καθώς και τις δύο πλευρές``, σημείωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των ΗΕ, προσθέτοντας ότι ο Διεθνής Οργανισμός `` ελπίζει ότι η συνάντηση είναι ακόμη δυνατό να πραγματοποιηθεί στο σύντομο μέλλον με στόχο να δοθεί η αναγκαία ώθηση για να κινηθεί προς τα εμπρός η όλη διαδικασία``.

    Η συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία του Κύπριου Προέδρου, η οποία αρχικώς είχε γίνει αποδεκτή από τον κ. Ταλάτ, ανακοινώθηκε ότι ματαιώνεται.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ - ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, μετά την υποβολή της παραίτησης των Υπουργών του ΑΚΕΛ, πραγματοποιεί διαβουλεύσεις και επαφές και τα άτομα, που θα περιληφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα είναι άτομα που υιοθετούν την πολιτική της Κυβέρνησης και, βεβαίως, υιοθετούν και υποστηρίζουν την πολιτική του Προέδρου Παπαδόπουλου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος έχει αποφασίσει για το διορισμό των νέων υπουργών, ο κ. Πάλμας είπε «ότι ο Πρόεδρος κάνει τις επαφές του, κάνει τις διεργασίες που πρέπει να γίνουν γύρω από το θέμα της αντικατάστασης των Υπουργών και όταν θα είναι έτοιμος, και θα ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο των επαφών, θα ανακοινώσουμε και τα ονόματα των υπουργών, αλλά θα γίνει και η διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 12 July 2007 - 19:29:16 UTC