Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΕΛ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΟΜΙΛΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ 8η ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

  • [01] ΑΚΕΛ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

    Η Εκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ αποφάσισε την Κυριακή, με ποσοστό 92.7% να προτείνει στα συνεργαζόμενα κόμματα της τριμερούς συνεργασίας την υποψηφιότητα του ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Χριστόφια, για την προεδρία της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές του Φεβρουαρίου.

    Για πρώτη φορά στα 47 χρόνια της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΑΚΕΛ εισηγείται προς τους συμμάχους του, αλλά και την κοινωνία την υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για την προεδρία της Δημοκρατίας.

    Αυτό τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας στην εισηγητική του ομιλία στην έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος, που διεξήχθη στη Λευκωσία και την οποία ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε ως «ιστορικής σημασίας».

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε πως είναι κοινή διαπίστωση ότι σήμερα υπάρχει στασιμότητα και ότι έστω και αν η ευθύνη της στασιμότητας βαρύνει την τουρκική πλευρά, η διαιώνιση του προβλήματος και η εδραίωση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Στην Κύπρο θα βρίσκεται στις 28 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Παπούλιας είναι προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η κυπριακή Κυβέρνηση για τα 30χρόνα από το θάνατο το πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ .

    [03] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ 8η ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    Μια χαμένη ευκαιρία την οποία δεν αξιοποίησε καμία πλευρά, χαρακτήρισε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να προβεί σε σχόλιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη συμφωνία και κάλεσε τους ηγέτες των δύο πλευρών «να ετοιμαστούν για ρίσκα».

    «Η πρώτη επέτειος από τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου αντιπροσωπεύει μία χαμένη ευκαιρία την οποία δεν αξιοποίησε καμία πλευρά. Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου με τους όρους ενός εποικοδομητικού διαλόγου στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Οι ηγέτες και των δύο πλευρών πρέπει να ετοιμαστούν να αναλάβουν ρίσκα, προσβλέποντας σε μελλοντική πρόοδο», είπε ο Εκπρόσωπος.

    Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη να δει πολιτική αποφασιστικότητα και κυριότητα της διαδικασίας από μέρους και των δύο πλευρών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 8 July 2007 - 15:29:13 UTC