Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΤΑΛΙΑΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΤΑΛΙΑΣ

    Το Κυπριακό δεν είναι απλώς πρόβλημα της Κύπρου, αλλά όλης της Ευρώπης, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φαμιάνο Κρουτσιανέλλι, προσθέτοντας πως η χώρα του υποστηρίζει όλες τις διεθνείς προσπάθειες και ιδιαίτερα αυτές των ΗΕ για επανένωση της Κύπρου και θεωρεί σοβαρό λάθος το να γίνονται οποιεσδήποτε σκέψεις για δυο κράτη στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνομιλίες που είχε το μεσημέρι με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Κρουτσιανέλλι, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, είπε ακόμη πως Κύπρος και Ιταλία συμμερίζονται τη θέση πως η Τουρκία θα μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ μετά την τήρηση εκ μέρους της όλων των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Από την πλευρά του, κ. Λιλλήκας είπε πως η επίσκεψη του κ. Κρουτσιανέλλι δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουν το διάλογο που είχαν εγκαινιάσει κατά την επίσκεψη του ιδίου στην Ιταλία και να αναζητήσουν νέους τρόπους για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση της πολύ καλής συνεργασίας που ήδη έχουν.

    Είπε πως τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν το κυπριακό πρόβλημα, τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τους στόχους της κυπριακής Κυβέρνησης όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου για επανένωση της Κύπρου.

    «Ανταλλάξαμε απόψεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς, επίσης, και για τη Συνταγματική Συνθήκη, όπου διαπιστώνουμε να έχουμε ταυτόσημες θέσεις οι δύο χώρες», ανέφερε, και πρόσθεσε πως κατά το γεύμα εργασίας που θα ακολουθούσε θα κάλυπταν και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντας, όπως είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, το Μεσανατολικό, η κρίση στο Λίβανο και άλλα διεθνή θέματα, στα οποία έχουν ενδιαφέρον οι δυο χώρες, αλλά και που αποτελούν αντικείμενο διαλόγου εντός της ΕΕ.

    Μιλώντας μέσω μεταφραστή, και απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο θέμα του λεγόμενου απευθείας εμπορίου με τους Τ/Κ, ο κ. Κρουτσιανέλλι είπε πως συζήτησε αυτό το θέμα με τον κ. Λιλλήκα.

    Επεσήμανε την ύπαρξη της θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, σημειώνοντας πως η συνήθης τακτική της Ιταλίας είναι να σέβεται τις αποφάσεις της Επιτροπής «παρόλο που δεν είμαστε και κωφοί στα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει σαν αποτέλεσμα»

    Αυτές τις σκέψεις εμείς θα τις παρουσιάσουμε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο Ιταλός ΥΦΕΞ.

    Ο κ. Κρουτσιανέλλι είπε πως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 May 2007 - 19:29:11 UTC