Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΑΜ - ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ
  • [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΑΜ - ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

    Η αποστολή της Εθνικής Φρουράς είναι τόσο λεπτή και ευαίσθητη, ώστε να θεωρείται και να είναι ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε ανευθυνότητα ή παρέμβαση ή δημόσια αντιπαράθεση, που δυνατόν να διασαλεύει την πειθαρχία και να πλήττει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Αμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή.

    Από την πλευρά του ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ενόσω ο τουρκικός Αττίλας συνεχίζει να κατέχει τα εδάφη μας και να συνιστά αισθητή απειλή εναντίον μας, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης και η ισχυροποίηση της Εθνικής μας Φρουράς δεν είναι προαιρετική επιλογή, αλλά εθνική υποχρέωση, που η εκπλήρωσή της ούτε παραβλέπεται ούτε αναβάλλεται.

    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η προάσπιση της ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας, την οποία αναλαμβάνει και υπηρετεί η Εθνική Φρουρά, είναι υπόθεση που πρέπει να τίθεται πάνω από πρόσωπα και πάνω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

    ``Είναι υπόθεση που συνοψίζεται στο χρέος όλων μας να περιβάλλουμε με πολλή εκτίμηση και εμπιστοσύνη την Εθνική Φρουρά, να αφήνουμε ανεπηρέαστες τις ένοπλες δυνάμεις μας στην επιτέλεση της εθνικής αποστολής τους και να εκδηλώνουμε έμπρακτα την αγάπη και τη στοργή μας στα στρατευμένα παιδιά του λαού μας``, πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του τέως Υπουργού Αμυνας Νίκου Συμεωνίδη και εξήρε για ακόμη μία φορά, την προσφορά που κατέθεσε, στο σύντομο χρονικό διάστημα της υπουργικής του θητείας, είπε ότι είναι βέβαιος ότι ο νέος Υπουργός Αμυνας έχει πλήρη επίγνωση και συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει.

    [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ

    Ιδιαίτερη τιμή χαρακτήρισε ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, το γεγονός ότι παραλαμβάνει το αξίωμά του από έναν άνθρωπο - τον Χριστόδουλο Πασιαρδή - ο οποίος, όπως είπε, εκτιμάται ιδιαιτέρως «για το ήθος, τις ικανότητες αλλά και για το γενικότερο χαρακτήρα του».

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο κ. Πάλμας δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να στηρίξει και να υποστηρίξει τους λειτουργούς του Τύπου, «οι οποίοι κάνουν έναν αγώνα δρόμου από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ενημερώσουν την κοινωνία».

    Παραδίδοντας στο διάδοχο του, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει «για το ήθος, την ευγένεια, την απλότητα και τις ικανότητες του νέου Κυβερνητικού Εκπρόσωπου». Πρόσθεσε ότι «είναι γνωστές και αναγνωρισμένες αυτές οι αρετές που διακρίνουν τον Βασίλη Πάλμα».

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Η Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Φάιζα Αμπου αλ Νάγκα δήλωσε ότι η Κύπρος και η Αίγυπτος συζητούν τρόπους εξαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο στη συμπιεσμένη του μορφή αντί της πιο δαπανηρής υγροποιημένης μορφής.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα, η κ. Αμπου αλ Νάγκα ανέφερε ότι εμπειρογνώμονες και από τις δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή αναφορικά με το θέμα αυτό και επεσήμανε ότι ``το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως θεωρούμε αυτό το θέμα στρατηγικής σημασίας για τη συνεργασία μας``.

    Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση με την Αιγύπτια Υπουργό, με την οποία συζήτησε μια σειρά από τομείς στους οποίους η Κύπρος και η Αίγυπτος μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες που αφορούν ``την ανάπτυξη διαφόρων τομέων της Αιγύπτου και για επίτευξη των στόχων της αιγυπτιακής κυβέρνησης, αλλά και στα πλαίσια της ΕΕ με τη συμμετοχή της Αιγύπτου σε άλλες χώρες της Αφρικής, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η Αίγυπτος έχει επιτυχημένη τεχνογνωσία και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των αφρικανικών χωρών``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 May 2007 - 19:29:19 UTC