Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β` διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για να φανεί άξιος των προσδοκιών του κυπριακού λαού, για να εργαστεί όσο μπορεί πιο σκληρά για να δει ο λαός καλύτερες ημέρες για την Εκκλησία του, αλλά και για την πατρίδα του που περνά δύσκολες μέρες.

    Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε πως από την ημέρα της εκλογής του ένας νέος άνεμος αναδημιουργίας φυσά μέσα στην Εκκλησία.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Μακαριότατος είπε πως στόχος της είναι όχι μόνο να στερεωθεί στην κατεχόμενη Κύπρο αλλά να επεκταθεί σε όλο το νησί γιατί, όπως επεσήμανε, ``θέλουν να καταλάβουν ολόκληρη την Κύπρο``.

    ``Σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτό το σχεδιασμό που έχει η Τουρκία, η Εκκλησία σίγουρα αντιστέκεται, έχει απόψεις, τις λέει ευθαρσώς και καθημερινώς φρονηματίζει το λαό μας ούτως ώστε να έχει μία σωστή εθνική πορεία για να μπορέσει να μείνει ριζωμένος στη γη των πατέρων του``, τόνισε

    Για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει σε διάφορα Πατριαρχεία, με ιδιαίτερη έμφαση την επίσκεψη του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριότατος είπε πως οι επισκέψεις αυτές είναι μεν ειρηνικές, αλλά έχουν και εθνική χροιά.

    ``Θέλουμε να έχουμε επαφή τόσο με την Αγία Εδρα όσο και με την Εκκλησία της Ρωσίας που είναι μια μεγάλη χώρα, μια υπερδύναμη. Εχουμε άριστες σχέσεις και αυτές τις σχέσεις θέλουμε να τις διατηρήσουμε, να τις αναπτύξουμε, να τις συσφίξουμε, γιατί πιστεύω ότι το καλό που θα προέλθει θα είναι τεραστίων διαστάσεων``, πρόσθεσε.

    Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναμένεται να μεταβεί στις 26 με 30 Μαϊου. Στο Βατικανό αναμένεται να μεταβεί στις 12-19 Ιουνίου και στη Ρωσία τον Ιούλιο.

    Σε ερώτηση για τα σχέδια του για την Εκκλησία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως έχει ήδη δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές.

    ``Αυτές τις τομές τις αρχίσαμε με τη συμπλήρωση της Ιεράς Συνόδου. Εντός των ημερών θα λάβουν χώρα δύο νέες εκλογές, του νέου Μητροπολίτου Αμμοχώστου Κωνσταντίας και του νέου Μητροπολίτου Κύκκου Τυλληρίας. Ηδη προκηρύξαμε εκλογές και για τρίτη νέα Μητρόπολη, την Μητρόπολη Ταμασσού Ορεινής, που πολύ σύντομα θα κληθεί ο λαός στις κάλπες για να αναδείξει το νέο Μητροπολίτη. Ευθύς αμέσως θα ξεκινήσουμε την εκλογή νέου Μητροπολίτου Τριμυθούντος και ακολούθως η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει τους Χωρεπισκόπους και τους Βοηθούς του Αρχιεπισκόπου. Θεού θέλοντος μέχρι τον Ιούνιο, Ιούλιο η Σύνοδος θα συμπληρωθεί``, σημείωσε.

    Ο Μακαριότατος ανέφερε πως εργάζεται, παράλληλα, μια ομάδα καθηγητών, κανονολόγων και νομικών, για το νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας.

    [02] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

    Αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο κτυπήθηκε από κεραυνό, επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς κανένας από τους 118 επιβαίνοντες και το επταμελές πλήρωμα να πάθει οτιδήποτε.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Λεωνίδας Λεωνίδου ανέφερε ότι το αεροσκάφος τύπου Αirbus A319, που εκτελούσε την πτήση CY 312, με προορισμό την Αθήνα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν κτυπήθηκε από κεραυνό στον εναέριο χώρο πάνω από την Πάφο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 May 2007 - 13:29:16 UTC