Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ

    Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Δημήτριος Ράλλης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την αναζήτηση «ειρηνικής και πάνω από όλα δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, η οποία να λύνει τα προβλήματα χωρίς να δημιουργεί άλλα, προς όφελος της ευημερίας και ανάπτυξης όλων των κατοίκων του νησιού και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ολόψυχο συμπαραστάτη της την κυβέρνηση της Ελλάδας, όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

    Σε προσφώνηση πριν από γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, ο κ. Ράλλης είπε ότι «η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο είναι προσηλωμένη στην κάθε είδους στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού Eλληνισμού», τονίζοντας ότι «η ενίσχυση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, που έχουν διαμορφώσει μαζί με την Ορθοδοξία την εθνική μας ταυτότητα, συγκαταλέγονται μαζί με την άμυνα και την πολιτική στήριξη, μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων μας».

    Ο κ. Ράλλης είπε ότι «η καθημερινή εγκάρδια και στενή συνεργασία μας με την κυπριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του κυπριακού λαού, σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, είναι μια πραγματικότητα που ενδυναμώνει το φρόνημα και ενισχύει τη θέληση όλων μας στην επιδίωξη των κοινών μας στόχων».

    Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας τόνισε ότι «η Κύπρος δεν μπορεί να παραμείνει στην παρούσα κατάσταση, με πρόσφυγες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με κατοχή και με διαχωριστικές γραμμές».

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε βέβαιος ότι «η ελληνική πολιτεία θεωρεί το κυπριακό πρόβλημα ως την πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της διότι είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι απλής ρυθμίσεως τεχνικών λεπτομερειών».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 May 2007 - 17:29:17 UTC