Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - OMAΔA ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΟΙ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΤΙΝΚ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - OMAΔA ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ

    Η Ομάδα Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους Τουρκοκύπριους δεν νομιμοποιείται να διολισθήσει στη διαμόρφωση προτάσεων που τείνουν να αναβαθμίσουν πολιτικά μίαν παράνομη οντότητα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, διαβεβαιώνοντας ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες έχει ήδη ενεργοποιηθεί ώστε να απαλειφθούν τα οποιαδήποτε αρνητικά σημεία που δυνατόν να περιέχονται στο προσχέδιο έκθεσης της Ομάδας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Ομάδας Επαφής με τους Τ/Κ και σε παρατήρηση ότι γίνονται κάποιες κινήσεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπροσώπησης των Τ/Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Πασιαρδής διευκρίνισε ότι ``πρόκειται για ένα προσχέδιο έκθεσης και όχι για ένα τελικό και εγκεκριμένο κείμενο``, σημειώνοντας ότι ``δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής το ακριβές περιεχόμενο της έκθεσης, δεν έχει δημοσιοποιηθεί αυτή η έκθεση``.

    ``Τώρα, όσον αφορά τις φερόμενες εισηγήσεις που διαλαμβάνονται στο συγκεκριμένο προσχέδιο, όπως αυτό τουλάχιστον δημοσιεύθηκε στον Τύπο, μια πρώτη γενική παρατήρηση μας είναι ότι η εισήγηση για εγκαθίδρυση ενός μόνιμου διαλόγου με το κατοχικό καθεστώς και για παραχώρηση της ιδιότητας των παρατηρητών σε λεγόμενους βουλευτές αυτού του παράνομου καθεστώτος, υποδηλώνει μια τάση για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους``, επεσήμανε.

    Πρόσθεσε ότι ``το θέμα παραχώρησης ιδιότητας παρατηρητών σε λεγόμενους βουλευτές του ψευδοκράτους είχε εγερθεί και πριν δύο περίπου χρόνια και είχε απορριφθεί από το Κοινοβούλιο``.

    Ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``η Ομάδα Επαφής έχει συγκεκριμένους όρους εντολής και σίγουρα δεν νομιμοποιείται αυτή η Ομάδα να διολισθήσει στη διαμόρφωση προτάσεων που τείνουν να αναβαθμίσουν πολιτικά μίαν παράνομη οντότητα``.

    Ερωτηθείς τί πράττει η κυβέρνηση για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες έχει ήδη ενεργοποιηθεί για να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο αυτής της έκθεσης, που δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, ώστε παράλληλα με τις σχετικές παρεμβάσεις των Κυπρίων Ευρωβουλευτών να απαλειφθούν τα οποιαδήποτε αρνητικά σημεία που δυνατόν να περιέχονται σε αυτό το προσχέδιο``.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Ελληνα Ευρωβουλευτή, μέλους της Ομάδας Επαφής, Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στην αποστολή και τα μέλη της Ομάδας, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``έχει πολύ μεγάλο λάθος ο κ. Καρατζαφέρης όταν ισχυρίζεται ή αφήνει να νοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία στην Ομάδα Επαφής``.

    ``Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες είναι σε τακτική επαφή με τη συγκεκριμένη Ομάδα. Ασφαλώς, δεν μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης ή οποιοσδήποτε άλλος να αποδίδει σε μας την ευθύνη για το περιεχόμενο, το άγνωστο ακόμη περιεχόμενο, ενός προσχεδίου έκθεσης, στη σύνταξη του οποίου δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε ως συγγραφείς ή ως διορθωτές του κειμένου``, είπε.

    Επεσήμανε ότι ``έχουμε, όμως, τη δυνατότητα να παρέμβουμε στη μη έγκριση κάποιων σημείων και εισηγήσεων που θεωρούμε αρνητικές, και θα εξαντλήσουμε αυτή τη δυνατότητα``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Η κυβέρνηση έχει προβεί σε έντονες παραστάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με την επιθεώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαταστάσεων στα κατεχόμενα και συνεχίζει τις παραστάσεις, αφού κρίνει ως μη ικανοποιητική την εξήγηση ότι αυτό γίνεται για σκοπούς εξοικείωσης των Τ/Κ με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ερωτηθείς για πληροφορίες ότι ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να μελετήσει τις ναυτιλιακές εγκαταστάσεις, ο κ. Πασιαρδής είπε πως ``είναι γεγονός ότι δύο αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν τις προσεχείς ημέρες στα κατεχόμενα, προκειμένου να επιθεωρήσουν την τεχνική υποδομή των λιμανιών και αεροδρομίων``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΟΙ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΤΙΝΚ

    Ο Χραντ Ντινκ είναι ο νεώτερος μάρτυρας της Αρμενικής Γενοκτονίας, ανέφερε ο Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος Βαρουτζιάν σε εκδήλωση καταδίκης της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής Τούρκου δημοσιογράφου, που πραγματοποιήθηκε από αρμενικές οργανώσεις στο προαύλιο της εκκλησίας Ναρέκ στη Λευκωσία.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Βαρουτζιάν είπε πως «θα ακολουθήσουν στα χνάρια του πολλοί Χραντ, που και αυτοί ίσως θα δώσουν με τη σειρά τους το αίμα τους στον βωμό της δικαιοσύνης, αλλά η ενοχή θα εξακολουθεί να παραμένει στο μέτωπο της Τουρκίας μέχρι που η ίδια να αποφασίσει να την ξεπλύνει με τα ίδια της τα χέρια».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 January 2007 - 14:29:18 UTC