Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ
  • [02] ΟΑΣΕ - ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • [04] ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ

    Η Κύπρος δεν θεωρεί ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα επί των κοιτασμάτων πετρελαίου που ενδεχομένως να υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, και ιδιαίτερα στη νότια θαλάσσια περιοχή, και απορρίπτει το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και με την Τουρκία.

    Κληθείς, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημόσυνου για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ` που τελέστηκε στη Λευκωσία, να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας για την υπογραφή συμφωνίας για καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος υπέδειξε την ανάγκη όπως οι συμφωνίες αυτές τηρούνται μυστικές μέχρι να υπογραφούν.

    ``Σε όλες τις περιπτώσεις που αρχίζουμε διαπραγματεύσεις είναι έντονη η παρουσία της Τουρκίας, για αυτό καμιά φορά είναι χρήσιμο να γίνεται πρώτα και ύστερα να δημοσιεύεται``, ανέφερε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως το ίδιο πράγμα συνέβη με τη Συρία και με την Αίγυπτο και τώρα γίνεται και με το Λίβανο.

    Σε ερώτηση αν η Τουρκία αντιδρά για να δημιουργήσει προβλήματα στην Κύπρο, ή έχει και αυτή βλέψεις στα κοιτάσματα που υπάρχουν στην περιοχή, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε ότι η Τουρκία ``ισχυρίζεται ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν στην Κύπρο και, σύμφωνα με το δίκαιο της Θάλασσας και σε όλες τις γειτονικές χώρες, και άρα διεκδικεί ότι έχει δικαιώματα``.

    ``Εμείς δεν νομίζουμε ότι έχει δικαιώματα σύμφωνα με νομικές συμβουλές που έχουμε, ιδιαίτερα στη νότια πλευρά``, ανέφερε.

    Ερωτηθείς αν θα υπάρξει υπογραφή παρόμοιας συμφωνίας και με την Τουρκία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε: ``Οχι βεβαίως``

    [02] ΟΑΣΕ - ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΑ

    H Κύπρος, μαζί με την Κροατία και τη Δανία, αναλαμβάνει την Προεδρία για το 2007 του Φόρουμ για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την πρώτη συνάντηση του Φόρουμ για το 2007, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Βιέννη, ο Πληρεξούσιος Υπουργός Σπύρος Αττάς, ο οποίος προεδρεύει το πρώτο τετράμηνο του 2007, σημείωσε πως το Φόρουμ έχει ενώπιον του ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τόσο σε ό,τι αφορά τον όγκο της εργασίας όσο και στο περιεχόμενο.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

    Συνάντηση στην Κύπρο των Υπουργών Γεωργίας των Μεσογειακών χωρών-μελών της ΕΕ με θέμα «Μεσογειακή Γεωργία και Νέες Προκλήσεις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου.

    Η Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας των Μεσογειακών χωρών-μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, έχει στόχο τη διαπίστωση κοινών προβλημάτων, την καταγραφή των προβληματισμών και απόψεων αναφορικά με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ στα μεσογειακά προϊόντα και τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για το μέλλον της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ.

    [04] ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΑ

    Συνεχίζουν την απεργία τους οι οδηγοί φορτηγών άδειας Α` για άλλες 48ώρες, δίνοντας ωστόσο το πράσινο φως για την εξαγωγή 4.081 τόνων εσπεριδοειδών που παρέμεναν μέχρι σήμερα στα συσκευαστήρια με κίνδυνο να καταστραφούν.

    Η απόφαση των αυτοκινητιστών λήφθηκε σε σύσκεψη των Συνδέσμων τους στην ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, με τη συμμετοχή και του εκτελούντα χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού Τάσου Οικονομίδη.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Κυριάκος Μουστάκας ανακοίνωσε την παράταση της απεργίας για ακόμη 48ώρες και δήλωσε πως «μετά από παρέμβαση και του Αστυνομικού Διευθυντή αλλά και πολύ σοβαρή συζήτηση των διοικητικών συμβουλίων και των δυο συνδέσμων των αυτοκινητιστών, έχουμε εξετάσει το αίτημα των αγροτικών οργανώσεων και έχουμε αποφασίσει να επιτρέψουμε μέσα από μια διαδικασία των ιδίων των αυτοκινητιστών, τη μεταφορά από τα συσκευαστήρια 4.081 τόνων εσπεριδοειδών».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 19 January 2007 - 10:29:12 UTC