Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΗΔΕΙΑ ΠΕΥΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • [02] ΚΗΔΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ
  • [03] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  • [01] ΚΗΔΕΙΑ ΠΕΥΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Χωρίς να μπορέσει να δει τα οράματά του για την παιδεία και τον πολιτισμό να γίνονται στο σύνολό τους πραγματικότητα, πέρασε στην αιωνιότητα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, ο οποίος κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα στην παρουσία των οικείων του, του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και πλήθους συνεργατών και φίλων του.

    Της νεκρώσιμου ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ενώ παρούσα ήταν και η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου που έφθασε στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της Ελλάδος και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

    Το φέρετρο του εκλιπόντος Υπουργού Πεύκιου Γεωργιάδη, κάλυπταν η κυπριακή και η ελληνική, λευκά λουλούδια και μια φωτογραφία του ανάμεσα σε μαθητές κατά τη διάρκειά επίσκεψής του σε Δημοτικό Σχολείο.

    Κατά τη διάρκεια της κηδείας όπως επίσης πριν και μετά την ολοκλήρωσή της, κατέφθαναν συνεχώς στην εκκλησία στεφάνια από οργανώσεις και άτομα, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία στον ιερό ναό μαθητές και εκπαιδευτικοί.

    Στεφάνια κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρόεδρος της Βουλής, η οικογένεια του Πεύκιου Γεωργιάδη, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και της ιδίας, η κ. Γιαννάκου, εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, ο Ελληνας Πρεσβευτής στη Λευκωσία Δημήτρης Ράλλης και εκ μέρους του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας.

    Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Παντελής Κούρος, εκ μέρους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, η Σοφία Βασιλείου, εκ μέρους του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης, εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρός του Νίκος Αναστασιάδης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρός του Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ ο Πρόεδρός του Γιαννάκης Ομήρου, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρός του Δημήτρης Συλλούρης και εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων ο Γενικός του Γραμματέας Γιώργος Περδίκης. Στεφάνι κατατέθηκε και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

    Στη σορό κατέθεσαν επίσης στεφάνια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Αθανάσιος Κυριακόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού, εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου, εκ μέρους των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας Πέτρος Καρεκλάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος, το Διπλωματικό και Προξενικό Σώμα και οι συμμαθητές του της χρονιάς του 1952 του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

    Στεφάνι κατατέθηκε και εκ μέρους του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κωστάκη Κωνσταντίνου ενώ στεφάνια κατέθεσαν και άλλοι Πρόεδροι και μέλη ημικρατικών οργανισμών.

    Κατά την είσοδο και έξοδο της σορού τιμητικό άγημα του στρατού επέδωσε τιμές, ενώ φιλαρμονική παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια.

    Η ταφή έγινε στο νέο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

    [02] ΚΗΔΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

    Την εργατικότητα, το πάθος, το χιούμορ και την προσφορά του Πεύκιου Γεωργιάδη, του Υπουργού Παιδείας που έγινε συμμαθητής με τους μαθητές, καθώς και την ωραία του ψυχή, εξήρε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του εκλιπόντα στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ο κ. Πασιαρδής αναφέρθηκε στον απροσδόκητο θανάτου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, λέγοντας ότι ενώ ``στη χθεσινή τακτική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ήσουν, όπως πάντα, Πεύκιε, μια ζωντανή και δημιουργική παρουσία, στη σημερινή ειδική συνεδρία ήσουν μια αισθητή και πικρή απουσία αφήνοντας στην αίθουσα των συνεδριών του Υπουργικού Συμβουλίου μια αδειανή καρέκλα, να φωνάζει τ΄ όνομά σου, και μέσα από τ΄ όνομά σου, να μιλά για όσα ωραία είπες, για όσα καλά εποίησες``.

    ``Αν, όμως, ήταν σήμερα άδεια η καρέκλα σου, Πεύκιε, η αίθουσα ήταν γιομάτη. Γιομάτη από τον πόνο και τη θλίψη του Προέδρου και φίλου σου. Γιομάτη από τον πόνο και τη θλίψη όλων των φίλων συναδέλφων σου Υπουργών``, είπε ο Εκπρόσωπος.

    [03] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Με μονόλεπτη σιγή και με την έκφραση από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια εκ μέρους του Σώματος συλλυπητηρίων στη σύζυγο και στα παιδιά του αποβιώσαντα Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη, η Βουλή των Αντιπροσώπων τίμησε σήμερα τη μνήμη του εκλιπόντος.

    Οπως ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, στη συνεδρία της Ολομέλειας, τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφάσισαν όπως μη συζητηθούν και ψηφισθούν νομοθετήματα κατά τη συνεδρία και όπως οι σημαίες στο κοινοβούλιο κυματίζουν μεσίστιες, εις ένδειξη τιμής στη μνήμη του Πεύκιου Γεωργιάδη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 January 2007 - 16:29:22 UTC