Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΒΟΥΛΗ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  • [01] ΑΝΑΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη βεβαιότητα ότι ο διάδοχός του θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για επανάληψη των συνομιλιών στο κυπριακό, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Μιλώντας στην τελευταία του δημοσιογραφική διάσκεψη, πριν τη λήξη της δεκαετούς θητείας του και απαντώντας σε ερώτηση Κύπριου δημοσιογράφου, ο ΓΓ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη είναι ακόμη εμπλεγμένα με τα μέρη και ο ειδικός του αντιπρόσωπος στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ, εργάζεται μαζί τους για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

    «Εχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες που οι δύο πλευρές έχουν εμπλακεί και τους έχω επισημάνει ότι την κατάλληλη στιγμή, όταν πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος, θα ορίσουμε διαπραγματευτή πλήρους απασχόλησης για να εργαστεί μαζί τους.

    Ομως, πρόσθεσε, «η ευθύνη θα πέσει στους ώμους του διαδόχου μου, και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει πάνω στην ίδια γραμμή».

    Ο Κόφι Ανάν τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος επίλυσης του Κυπριακού.

    «Το κυπριακό δεν είναι μόνο ένα θέμα που επηρεάζει τις δύο κοινότητες, ή την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά έχει σήμερα γίνει ευρωπαϊκό πρόβλημα και είναι κάτι που πρέπει να επιλύσουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Ελπίζω τα Ηνωμένα Εθνη θα ηγηθούν των προσπαθειών», κατέληξε.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο θύτης παρουσιάζεται ως θύμα και ο ένοχος εμφανίζεται ως αδικημένος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του κ. Ερντογάν κατά την οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την "εποικοδομητική" στάση της χώρας του στο δημοψήφισμα του 2004, για τιμωρία και "απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων και για άδικη συμπεριφορά εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Πασιαρδής είπε ακόμη ότι «τελικά για τον Τούρκο Πρωθυπουργό ευθύνονται όλοι, και τα Ηνωμένα Εθνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κύπρος για μια μεγάλη αδικία που διαπράττεται σε βάρος της Τουρκίας».

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζεφ Χουν απέρριψε σαν επιζήμια και προσβλητική για τη Βρετανία την εκδοχή ότι αυτή βολεύεται με το σημερινό στάτους κβο στην Κύπρο, τονίζοντας πως το Λονδίνο επιθυμεί την επανένωση του νησιού.

    ``Το βρίσκω και προσωπικά προσβλητικό διότι η επαγγελματική μου επιδίωξη αλλά και το πολιτικό μου ένστικτο αποβλέπουν στο να υποβοηθηθεί η Κύπρος να επανενωθεί. Θέλουμε μια διευθέτηση ώστε η Κύπρος να επιτύχει ακόμη περισσότερα΄΄ είπε μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, σε μια προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας και στενότερης επαφής μεταξύ της παροικίας και της βρετανικής κυβέρνησης.

    [04] ΒΟΥΛΗ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Αρχισε η τελική συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2007 στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου παρευρίσκονται -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μαζί με άλλους Υπουργούς, κρατικούς αξιωματούχους και ανώτερους λειτουργούς της κρατικής μηχανής.

    Η συζήτηση, η οποία θα συνεχισθεί και τις επόμενες δύο ημέρες και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την κατάθεση τροπολογιών και την ψηφοφορία, ξεκίνησε με την ανάγνωση από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αντιγόνη Παπαδοπούλου περίληψης της πολυσέλιδης έκθεσης της Επιτροπής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 December 2006 - 20:29:18 UTC