Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
  • [02] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
  • [03] ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα σημείωσε ότι ο κάθε πολίτης έχει και δικαίωμα αλλά κυρίως υποχρέωση να ασκήσει αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα και να προσέλθει στις κάλπες σύσσωμος.

    «Νομίζω ότι κάθε πολίτης έχει και δικαίωμα αλλά κυρίως υποχρέωση να ασκήσει αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα και να προσέλθει στις κάλπες σύσσωμος, εάν είναι δυνατό με ελάχιστα ποσοστά αποχής», είπε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η επέκταση των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών της είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό επίτευγμα και εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να ενισχυθεί.

    Το πρώτο δείγμα της επιθυμίας του λαού για ενίσχυσή της, πρόσθεσε, είναι η καθολική συμμετοχή του στις σημερινές εκλογές.

    [02] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών Λάζαρος Σαββίδης με δήλωσή του υπό το φως της μέχρι τώρα χαμηλής προσέλευσης των ψηφοφόρων, υπενθυμίζει στο εκλογικό σώμα ότι η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές είναι υποχρεωτική, προειδοποιώντας για εφαρμογή της νομοθεσίας για όσους δεν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    ``Παρόλο ότι πάρα πολλοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι επειδή στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν κατηγορήθηκε κανείς γιατί δεν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, θα ήθελα να τονίσω ότι το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών θα συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται από τη νομοθεσία και θα τα διοχετεύσει στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας``, ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

    ``Εχω ήδη έρθει σε επαφή με το Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ευθύς μόλις πάρει τα στοιχεία θα τα μελετήσει, θα διερευνήσει αν τυχόν χρειάζονται οποιαδήποτε άλλα συμπληρωματικά στοιχεία και θα προχωρήσει στην εφαρμογή της νομοθεσίας``, πρόσθεσε.

    [03] ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

    Επανάρχισε η ψηφοφορία στις 1300 σε όλα τα εκλογικά κέντρα για ανάδειξη Δημάρχων, Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και μελών της Σχολικής Εφορίας.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εφορος Εκλογής Λάζαρος Σαββίδης είπε πως το ποσοστό των ψηφισάντων στην Επαρχία Λευκωσίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι είναι 34% έναντι 44% στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του 2001 και 45% στις βουλευτικές εκλογές του 2006.

    ``Αρα υπάρχει μια μείωση στην προσέλευση των ψηφοφόρων και ελπίζω το απόγευμα να μπορέσουμε να φτάσουμε τα ποσοστά τα οποία είχαμε τουλάχιστον στις βουλευτικές εκλογές``, είπε.

    Σε ανακοίνωση του, ο Γενικός Εφορος Εκλογών ανέφερε πως η ψηφοφορία μέχρι τις 1200 διεξήχθη με τάξη και ηρεμία.

    Στη Λεμεσό μέχρι τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό των ψηφισάντων είναι 35% έναντι 42% στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του 2001 και έναντι 49% στις βουλευτικές εκλογές του 2006.

    Στην Αμμόχωστο το ποσοστό των ψηφισάντων είναι 33% έναντι 46% στις βουλευτικές εκλογές του 2006 και έναντι 40% στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του 2001.

    Στη Λάρνακα το ποσοστό των ψηφισάντων είναι 38% έναντι 46% στις βουλευτικές εκλογές του 2006 και έναντι 40% στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του 2001.

    Στην Πάφο είναι 44% έναντι 54% στις βουλευτικές εκλογές του 2006 και έναντι 46% στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του 2001.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 17 December 2006 - 12:29:21 UTC