Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ - ΙΣΑΑΚ
  • [03] ΗΛΙΟΣ - ΟΡΦΑΝΟΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η κυπριακή κυβέρνηση διατηρεί την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, πλήττει, με την όλη συμπεριφορά της αυτήν την ελπίδα και αισιοδοξία.

    Ερωτηθείς, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της φινλαδικής πρότασης, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι η «μόνη εξέλιξη που υπάρχει είναι οι δηλώσεις του Φινλανδού Πρωθυπουργού ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μια λύση στο θέμα».

    «Και η δική μας πλευρά διατηρεί την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, έστω και αν η Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, πλήττει, με την όλη συμπεριφορά της αυτήν την ελπίδα και αισιοδοξία», σημείωσε.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι γεγονός ότι η φινλανδική προεδρία εργάζεται σκληρά για να βρεθεί μια λογική λύση.

    Σε αυτήν την προσπάθεια, συνέχισε, η δική μας πλευρά διαβουλεύεται και συνεργάζεται με τη φινλανδική προεδρία ώστε η πρωτοβουλία που ανέλαβε να έχει θετική κατάληξη.

    «Για να υπάρχει, βέβαια, θετική κατάληξη, για να βρεθεί μια λογική λύση όπως ελπίζει ο Φινλανδός Πρωθυπουργός, θα πρέπει η τουρκική πλευρά να τηρήσει μια λογική στάση και συμπεριφορά. Εάν έτσι συμβαίνει τώρα, τότε δικαιολογείται η ελπίδα και η αισιοδοξία του Πρωθυπουργού της Φινλανδίας», είπε.

    Δεν γνωρίζουμε, σημείωσε ο κ. Πασιαρδής, κατά πόσον έχει διαφοροποιηθεί η αδιάλλακτη και αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά και δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία της φινλανδικής προεδρίας.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ - ΙΣΑΑΚ

    Η κύρια και βασική ευθύνη για τη δολοφονία του Τάσου Ισάακ βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την τουρκική πλευρά, τον τουρκικό στρατό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ο Εκπρόσωπος προέβη στη δήλωση, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να κάνει αποδεκτή την προσφυγή που καταχωρήθηκε από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ το 1998, για τη δολοφονία του το 1996, στη νεκρή ζώνη.

    [03] ΗΛΙΟΣ - ΟΡΦΑΝΟΣ

    Τρεις διαφωνίες με το πόρισμα της Επιτροπής Τσολάκη για την πτώση του αεροσκάφους της ``Ηλιος`` τον Αύγουστο του 2005, τόσο σε ότι αφορά την ουσία, όσο και σε ότι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη διερεύνηση του τραγικού ατυχήματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της κυπριακής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων Κώστας Ορφανός, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, υπό τον Παναγιώτη Καλλή.

    Οι διαφωνίες Ορφανού αφορούν την επάρκεια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), σε συνεργασία με τους Συμβούλους της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας να διεξάγει αποτελεσματικό έλεγχο για την ασφάλεια πτήσεων, την απόφαση του κ. Τσολάκη να μην επισυνάψει στο τελικό πόρισμα τις απόψεις της ``Ηλιος`` και την παράλειψη, όπως είπε, του Τσολάκη να κάνει συστάσεις προς την εταιρεία ``Ηλιος``, τη στιγμή που ο ίδιος κάνει συστάσεις προς τη Μπόινγκ.

    Στο αρχικό μέρος της συνεδρίας και απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Καλλή, ο κ. Ορφανός είπε ότι κατά τη διερεύνηση του περιστατικού αποσυμπίεσης του μοιραίου Μπόινγκ όταν στις 16 Δεκεμβρίου εκτελούσε πτήση από τη Βαρσοβία στη Λάρνακα, προέκυψαν τέσσερις παραλείψεις και ανακολουθίες, τις οποίες χαρακτήρισε σοβαρές.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος φορολόγησης των μηχανοκινήτων οχημάτων, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Οπως είπε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 October 2006 - 15:29:19 UTC