Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  • [01] ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ

    Ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης επέδωσε σήμερα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο το πόρισμα για τη συντριβή του Μπόιγνκ της ``Ηλιος`` στην περιοχή του Γραμματικού στις 14 Αυγούστου του 2005, που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της διερεύνησης, 14 μήνες μετά την αεροπορική τραγωδία.

    Σε δηλώσεις μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Τσολάκης διαβεβαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων ότι τα αίτια της μοιραίας πτώσης ``είναι εκεί``, ενώ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου σημείωσε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού πορίσματος, ανοίγει ο δρόμος στην Επιτροπή Διερεύνησης του τραγικού αεροπορικού ατυχήματος υπό τον Παναγιώτη Καλλή να καταλογίσει ευθύνες.

    ``Η κυβέρνηση``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Θράσου, ``έχει διασφαλίσει διαφανείς διαδικασίες για να καταλογιστούν ευθύνες και τώρα που έχουμε το πόρισμα στα χέρια μας, πιστεύουμε ότι η μονομερής επιτροπή υπό τον κ. Καλλή, βασιζόμενη πάνω στο πόρισμα που μιλά για τα αίτια, θα μπορέσει να πάρει την άκρη του νήματος και να προχωρήσει στον καταλογισμό των ευθυνών``.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι παραδίδοντάς το επισήμως και όπως ο νόμος προβλέπει στην ηγεσία της Κυπριακής δημοκρατίας έκλεισε ο κύκλος της διερεύνησης, η οποία ξεκίνησε και τελείωσε μέσα σε 14 μήνες.

    Ο κ. Τσολάκης προέτρεψε την Κύπρο και τους Κύπριους ``και όλο τον κόσμο, ο οποίος μας ακούει να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον, γιατί το μέλλον είναι αυτό το οποίο διαγράφει μια καλύτερη ζωή και μία ανάπτυξη για αυτό το νησί και για τους νέους ανθρώπους``.

    Σε ερώτηση ποιό μήνυμα στέλλει στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ανέμεναν το πόρισμα, ο κ. Τσολάκης υπενθύμισε ότι με το που έφτασε στην Κύπρο για να ξεκινήσει την ετοιμασία του πορίσματος πήρε μια επιστολή από την επιτροπή των συγγενών των θυμάτων, στην οποία του έγραφαν πως περιμένουν από τον ίδιο να συντάξει ένα πόρισμα το οποίο θα είναι δίκαιο και θα καταλήξει στα αίτια αυτής της τραγωδίας. ``Δεν θέλουμε να σε γοητεύσουν οι σειρήνες και να κάνουν το μυαλό σου να πάρει άλλες τροπές γιατί θα τις βρεις στο δρόμο σου``, του ανέφεραν οι συγγενείς των θυμάτων, όπως είπε.

    ``Ομολογώ ότι σειρήνες δεν βρήκα στο δρόμο μου, ομολογώ και θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί, διαβάζοντας αυτό το πόρισμα, δεν έχουν αμφιβολία ότι τα αίτια θα είναι εκεί``, πρόσθεσε ο κ. Τσολάκης.

    Ερωτηθείς για τα τρία πρόσωπα που αγνοούνται ακόμη, ο κ. Τσολάκης είπε πως δυστυχώς δεν είχε νέα και διαβεβαίωσε ότι το παρακολουθεί το θέμα ``με πολύ μεγάλη ζέση``.

    Σε ερώτηση αν θα πρέπει να γίνουν βήματα για να μην ξαναυπάρξουν τέτοιες τραγωδίες, ο κ. Τσολάκης είπε πως γίνονται βήματα, αλλά σημείωσε ότι η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν είναι εύκολη, γιατί, όπως είπε ``τα βήματα γίνονται από πολλών διαφορετικών πόδια``.

    Χαρακτήρισε τεράστιο άλμα το γεγονός των διδαγμάτων που βγαίνουν από το πόρισμα που κοινοποιήθηκε σήμερα.

    ``Δηλαδή από τη θυσία αυτών των ανθρώπων που χαθήκαν, τα διδάγματα τα οποία βγήκαν και οι διάφορες συστάσεις ασφαλείας τις οποίες στείλαμε προς την κατασκευάστρια εταιρεία, τουλάχιστον, συμβάλλουν τρομακτικά στο θέμα της παγκόσμιας ασφάλειας των πτήσεων διότι αυτή την στιγμή που μιλάμε πετάν τουλάχιστον 2.500 Μπόινγκ 737 σε όλη την υφήλιο και κάθε ένα από αυτά έχει 150 ανθρώπους μέσα``, είπε, προσθέτοντας πως ``σε αυτά τα αεροπλάνα ήδη έχουν εφαρμοστεί οι διορθώσεις τις οποίες εμείς εισηγηθήκαμε πριν από 10 μήνες``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 10 October 2006 - 17:34:19 UTC