Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΛΙΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
  • [02] ΥΠΑΜ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΕ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • [01] ΗΛΙΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

    Η Επιτροπή Διερεύνησης του τραγικού αεροπορικού ατυχήματος της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό ανέστειλε την ακροαματική διαδικασία ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού πορίσματος για τα αίτια της πτώσης του Μπόιγκ της ΗΛΙΟΣ, αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο καταθέσεων προ της έκδοσης του πορίσματος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων, υπό τον Ακριβό Τσολάκη.

    Η Επιτροπή, αφού μελετήσει το πόρισμα, θα προχωρήσει και στην κλήση του επόμενου κύκλου μαρτύρων.

    ``Ο κύκλος των μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν πριν από την έκδοση του τελικού πορίσματος της Επιτροπής Τσολάλκη έχει κλείσει``, ανέφερε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής ο επικεφαλής της Παναγιώτης Καλλής.

    Ο κ. Καλλής είπε πως η Επιτροπή χρειάζεται επίσης χρόνο για να εξετάσει το περιεχόμενο ``τριών ογκωδέστατων φακέλων``, που κατατέθηκαν ενώπιον της, δύο από τον Ανώτερο Λειτουργό Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και πρώην Συντονιστή της Μονάδας Ελέγχου Ασφάλειας Πτήσεων στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Μιχάλη Αγησιλάου και ένα από τον Υπεύθυνο του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας Ανδρέα Πασπαλλίδη.

    Αν από το περιεχόμενο προκύψει ανάγκη κλήσεως οποιωνδήποτε μαρτύρων αυτοί θα κληθούν να καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

    ``Σε περίπτωση που δεν προκύψει τέτοια ανάγκη, οι εργασίες θα ανασταλούν μέχρι την έκδοση του πορίσματος Τσολάκη``, είπε.

    [02] ΥΠΑΜ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΕ

    Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αμυνας με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή Πέτρο Καρεκλά αναχώρησε για τη Φινλανδία, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην πρώτη άτυπη -επί φινλανδικής προεδρίας- συνάντηση των Υπουργών Αμυνας των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και στη συνάντηση που θα έχουν οι Υπουργοί Αμυνας της ΕΕ ως Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (ΕΟΑ), που θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 3 Οκτωβρίου του 2006.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση είναι οι Επιχειρήσεις Διαχείρισης Κρίσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, η πορεία εξέλιξης των Ευρωπαϊκών Αμυντικών Δυνατοτήτων και ο συντονισμός των Πολιτικών και Στρατιωτικών Δυνατοτήτων που αναπτύσσονται για τη διεξαγωγή Επιχειρήσεων της ΕΕ.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Τα επίπεδα ασφάλειας των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο που θέτουν οι διεθνείς οργανισμοί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Λάζαρος Σαββίδης, κληθείς να σχολιάσει κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αεροπλάνα.

    «Θέλω να διαβεβαιώσω το επιβατικό κοινό ότι σε ό,τι αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές, και εδώ αναφέρομαι στο συγκρότημα των Κυπριακών Αερογραμμών άρα και στις δυο εταιρείες τις οποίες έχει, Κυπριακές Αερογραμμές και Eurocypria, τα επίπεδα ασφάλειας είναι τα ύψιστα από εκείνα που απαιτούνται από τους διεθνείς κανονισμούς και όχι μόνο από την κυπριακή νομοθεσία, η οποία τώρα είναι ταυτισμένη με την νομοθεσία της ΕΕ», είπε ο κ. Σαββίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 October 2006 - 11:29:39 UTC