Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [02] "ΗΛΙΟΣς`` - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

  • [01] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Η Ιερά Σύνοδος δεν επικύρωσε τελικά το αποτέλεσμα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, λόγω των πολλών ενστάσεων που υπάρχουν ενώπιον της.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος είπε πως σήμερα έγινε μια προκαταρτική εξέταση των ενστάσεων, προσθέτοντας πως οι υποθέσεις που εξετάζονται είναι γύρω στις 79.

    Ανέφερε πως θα πάρουν αντίγραφο των ενστάσεων όλοι οι Συνοδικοί, θα τις μελετήσουν κατ ιδίαν ο καθένας, θα του στείλουν μέχρι τη Δευτέρα τις απόψεις τους, αυτός θα τις μελετήσει και θα τις παρουσιάσει στη Σύνοδο την προσεχή Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου.

    ``Θα κοιτάξω πόσες εισηγούνται να εξεταστούν και πόσες εισηγούνται να μην εξεταστούν. Αρα θα ξέρω τον ακριβή αριθμό αν είναι δέκα, είκοσι, δεκαπέντε, τριάντα και θα καλέσω τους ανθρώπους που υπέβαλαν την ένσταση και την άλλη πλευρά ούτως ώστε να έχουμε ενώπιον μας λόγο και αντίλογο. Πρέπει να καλέσουμε τους ανθρώπους που υπέβαλαν ένσταση, που ξέρουν τα γεγονότα από πρώτο χέρι, για να γίνει ενώπιον της Συνόδου μια ανάκριση για να έχει μπροστά της μια εικόνα σαφέστατη για να μπορέσει να αποφανθεί``, πρόσθεσε.

    [02] "ΗΛΙΟΣς`` - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

    Ο πρώην επικεφαλής του τομέα πτητικών επιχειρήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) Στέλιος Ανδρονίκου υποστήριξε ότι η Διεύθυνση του Τμήματος δεν έδινε όλη τη στήριξη που έπρεπε στα άτομα που κατάρτιζαν τον τομέα, προκειμένου η εκπαίδευσή τους ως επιθεωρητών να αποπερατωθεί σύντομα.

    Καταθέτοντας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τη μοιραία πτώση του αεροσκάφους της ``Ηλιος``, στο Γραμματικό, υπό τον Παναγιώτη Καλλή, ο κ. Ανδρονίκου ανέφερε ότι ο ίδιος, από την ημέρα που διορίσθηκε στο ΤΠΑ, είχε εισηγηθεί επανειλημμένως να γίνουν εκπαιδεύσεις τόσο για τον ίδιο όσο και για το άλλο προσωπικό, κάτι που γινόταν ``πολύ αργότερα και με πάρα πολλές προσπάθειες από μέρους μας``.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Καλλή, ο κ. Ανδρονίκου, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΤΠΑ τον Αύγουστο του 2005, για λόγους που είχαν εξηγηθεί στην διεύθυνση του τμήματος πολύ νωρίτερα από το αεροπορικό ατύχημα, όπως είπε, ανέφερε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των Κύπριων επιθεωρητών βρισκόταν στο 70%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 29 September 2006 - 15:29:21 UTC