Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ - ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΕ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ - ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

    Tο τελικό αποτέλεσμα των 1400 εκλεγέντων ειδικών αντιπροσώπων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές θα είναι έτοιμο την Παρασκευή, αφού επικυρωθεί από την Ιερά Σύνοδο, ανακοίνωσε ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην πρώτη φάση της διαδικασίας εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι τέσσερις υποψήφιοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο εξασφάλισαν τον ακόλουθο αριθμό ειδικών αντιπροσώπων: ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος 125, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος 19, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 641 και ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος 615.

    ``Να ευχηθώ ομαλά να διεξαχθεί και ο δεύτερος κύκλος εντός 21ημερών. Εντός 21ημερών οι Γενικοί Αντιπρόσωποι να επιλεγούν και σε άλλες 21 ημέρες θα γίνει η εκλογή του Αρχιεπισκόπου. Εύχομαι και οι άλλοι δύο κύκλοι των εκλογών να διεξαχθούν μέσα στο ίδιο όμορφο κλίμα και όπως έχω δηλώσει πολλές φορές ένας θα εκλεγεί και εκείνος που θα εκλεγεί και εμείς όλη θα σταθούμε δίπλα του να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο του που τον αναμένει``, ανέφερε.

    ``Ηδη υπάρχουν ενστάσεις, τις οποίες η Ιερά Σύνοδος θα τις εξετάσει και θα τις επικυρώσει. Από τη στιγμή που θα επικυρώσει τις εκλογές είναι πλέον το αποτέλεσμα σίγουρο και πάμε για τον άλλο γύρο, που είναι η εκλογή των Γενικών Αντιπροσώπων``, εξήγησε.

    Ερωτηθείς για τις ενστάσεις, ο κ. Μητροπολίτης Πάφου εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα είναι σοβαρές και σημείωσε ότι η Σύνοδος απορρίπτει τέτοιες ενστάσεις.

    ``Είμαι σίγουρος ότι τις εκλογές θα τις επικυρώσει», είπε, αλλά όπως σημείωσε, δεν του αρέσει να προκαθορίζει το αποτέλεσμα, διότι αρμόδια είναι η Σύνοδος και ο όχι Τοποτηρητής.

    «Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί γιατί δεν υπάρχει νικητής, νικητής είναι η Εκκλησία``, τόνισε.

    ``Οι τόνοι πρέπει να μείνουν χαμηλοί, να δοξολογήσουμε το Θεό που φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Μπορεί να συνέβησαν και κάτι, αλλά τέλος καλό, όλα καλά και όλοι θα φύγουμε ευχαριστημένοι από το συνεδριακό. Θα θυμόμαστε αυτή τη φάση των αρχιεπισκοπικών εκλογών. Είμαι σίγουρος τέτοιες ταλαιπωρίες, δεν θα τις ξαναδώσει η Εκκλησία``, συμπλήρωσε.

    Με το νέο Αρχιεπίσκοπο, συνέχισε, θα αλλάξουμε το σύστημα εκλογής Αρχιεπισκόπου, να το κάνουμε ποιο εύκολο για να μην αναγκαζόμαστε να τρώμε ολόκληρα 24ώρα για τη διαλογή των ψήφων. ``Βέβαια είναι ένα καλό σύστημα. Δίνουμε και ευκαιρία στο λαό μας να εκφράσει τη δική του θέληση ή άποψη , αλλά είναι και ένα σύστημα πολύ πολύπλοκο, δύσκολο και σχεδόν αχρείαστο. Υπάρχουν και άλλα συστήματα που μπορούν να εφαρμοστούν προσεχώς``, είπε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο και για το Ολυμπιακό Μέγαρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jaques Rogge, ο οποίος είχε συνάντηση, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος των «αθανάτων» δήλωσε ότι με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο συζήτησε εκτενώς την καριέρα του Μάρκου Παγδατή και άλλων αθλητών, θέματα που αφορούν τον ολυμπισμό και γενικά την «εξαιρετική πρόοδο» του αθλητισμού στην Κύπρο.

    «Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου θα είναι ένα ακόμη βήμα στην άνοδο του αθλητισμού στον τόπο σας», είπε ο κ. Rogge.

    Ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου δήλωσε ότι έμεινε κατάπληκτος από την κατασκευή του κτιρίου του Ολυμπιακού Μεγάρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 September 2006 - 17:29:18 UTC