Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ
  • [04] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ - ΕΠΑΦΕΣ

    Γεύμα εργασίας με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΟΗΕ, τους οποίους ωστόσο δεν θέλησε να κατονομάσει.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα των τεχνικών επιτροπών μετά από αυτές τις επαφές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως θα δει ξανά το ΓΓ του ΟΗΕ και θα έχει την ευκαιρία να γίνει μια ανακεφαλαίωση του τι έχει πει με τους άλλους βοηθούς και συνεργάτες του.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε επίσης συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως ανέφερε, η συνάντηση - που έγινε σε καλό και θερμό κλίμα - εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της τακτικής αλληλοενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων για όλα τα στάδια που διαφαίνονται για το άμεσο μέλλον.

    [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Έφτασε στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) της Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας, προσκεκλημένος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπισμπίκα.

    Τον Αρχηγό ΓΕΣ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο κ. Μπισμπίκας και ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Αθανάσιος Κυριακόπουλος.

    [03] ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ

    Συναντήσεις με αρχηγούς αποστολών και κυρίως με Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών - μελών του Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών είχε στην Αβάνα ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, στο περιθώριο της Συνόδου των Αδεσμεύτων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11 και 17 Σεπτεμβρίου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου σήμερα σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, αδιάλειπτο εξακολουθεί να παραμένει το ενδιαφέρον των Αδεσμεύτων για την Κύπρο και το Κυπριακό, όπως ο ίδιος διαπίστωσε από τις επαφές που είχε στο περιθώριο της Διάσκεψης με Υπουργούς και άλλους αξιωματούχους των αποστολών των κρατών - μελών του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

    [04] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, συνεχάρη θερμά τον Κύπριο αθλητή της αντισφαίρισης Μάρκο Παγδατή για την κατάκτηση του πρώτου επαγγελματικού του τίτλου στο τένις με τη νίκη του στο ανοικτό πρωτάθλημα της Κίνας.

    ``Αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι ταυτόχρονα και επιτυχία της Κύπρου``, δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, και ευχήθηκε στον Μάρκο Παγδατή ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 September 2006 - 19:29:21 UTC