Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΗΛΙΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΟΦΕΝ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Τα θερμά συγχαρητήρια της κυπριακής κυβέρνησης για τη θριαμβευτική νίκη της εθνικής ομάδας καλαθόσφαιρας της Ελλάδας επί της αντίστοιχης ομάδας των ΗΠΑ, στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ στην Ιαπωνία και ευχές για την κατάκτηση του τελικού τροπαίου, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    «Θέλω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης να χαιρετίσω αυτή τη θριαμβευτική σημερινή νίκη της εθνικής ομάδας καλαθόσφαιρας της Ελλάδος και να διαβιβάσω στον προπονητή και στους παίκτες της Εθνικής τα πιο θερμά συγχαρητήριά μας και τις ευχές για κατάκτηση του τελικού τροπαίου», ανέφερε ο κ. Πασιαρδής.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την Κύπρο και το Κυπριακό, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο συνιστά υποβάθμιση του ενδιαφέροντος των ΗΕ η σύντομη αναφορά στο πρόβλημα στην ετήσια έκθεσή του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προς τη Γενική Συνέλευση.

    Απλώς είναι γνωστή η θέση του ΓΓ ότι απαιτεί ο ίδιος να προϋπάρξει επαρκής προετοιμασία του εδάφους, προτού εμπλακεί ο ίδιος σε μια νέα πρωτοβουλία, σε μια νέα προσπάθεια. Και ακριβώς αυτή η επαρκής προετοιμασία του εδάφους επιδιώκεται σήμερα μέσω της προσπάθειας για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, πρόσθεσε ο κ. Πασιαρδής.

    [03] ΗΛΙΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Ο τέως Υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου ολοκληρώνοντας τη μαρτυρία του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ``για την πιθανή ολιγωρία και τη μη δήλωση των γεγονότων`` πριν από το δυστύχημα.

    ``Θεωρώ ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου, καταθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που γνώριζα και καλώ την υστάτη τους στρουθοκαμηλίζοντες να πράξουν το ίδιο``, είπε στους δημοσιογράφους, ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως ``συνειδησιακά αισθάνομαι ενοχές προς τους συγγενείς των θυμάτων διότι δεν βγήκα ενωρίτερα για να μιλήσω για τα προβλήματα που υπήρχαν``. Ο μάρτυρας επέμενε και σήμερα για δεύτερη κατά συνέχεια ημέρα ότι η εταιρεία ``Ηλιος`` ετύγχανε μιας ``ευνοιοκρατικής μεταχείρισης``.

    Η συνεδρία θα συνεχίσει την ερχόμενη Δευτέρα με μάρτυρες τη Λειτουργό του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Σοφία Σαββίδου, το Διευθυντή Ιπτάμενου Προσωπικού Γεώργιο Μιχαηλίδη, το γιο του συγκυβερνήτη, Ιωάννη Χαραλάμπους, και την Ανώτερη Λειτουργό του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Παναγιώτα Κολοκασίδου.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΟΦΕΝ

    Το μήνυμα ότι οι φοιτητές θα πρέπει να εργασθούν για την ειρήνη και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εστάλη από την εναρκτήρια τελετή του 4ου Συνεδρίου του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητικών Εκπροσώπων (MedNet) που πραγματοποιείται στην Κύπρο με τη συμμετοχή 25 αντιπροσώπων φοιτητών από 10 χώρες - μέλη του NetMed.

    Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι η εκπαίδευση έχει ``κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσει στη στράτευση των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στον αγώνα για το θρίαμβο των πανανθρώπινων αξιών στον κόσμο της `Νέας Τάξης Πραγμάτων`.``

    Οπως ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, ζούμε στην εποχή της λεγόμενης «Νέας Τάξης Πραγμάτων», στην οποία μέτρο και κριτήριο των ισχυρών της γης δεν είναι το διεθνές δίκαιο αλλά τα εγωιστικά τους συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν δια πυρός και σιδήρου. ``Διεθνείς Οργανισμοί που ιδρύθηκαν για να διαφυλάσσουν και να προασπίζονται το δίκαιο, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών με πιο βασικό τον ΟΗΕ, όχι μόνο παραμερίζονται και περιθωριοποιούνται, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται κιόλας από ισχυρές χώρες για επιβολή και νομιμοποίηση εγκληματικών, επιθετικών και επεκτατικών πολιτικών``, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 1 September 2006 - 13:29:22 UTC