Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΕΞ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΕΞ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ

    Στη Βηρυτό μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Αυγούστου, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Φουάντ Σινιόρα, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Λιλλήκας απέστειλε χθες επιστολή στον Φινλανδό ομόλογό του, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα, με τις οποίες αναφέρει ότι η «Κύπρος θέτει στη διάθεση της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών τις υποδομές της για τη μεταφορά στο Λίβανο τόσο των ανδρών τόσο και του εξοπλισμού της Ειρηνευτικής Δύναμης αλλά και της ανθρωπιστικής βοήθειας».

    Πέραν αυτού, συνέχισε, «η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρεται να συμμετάσχει με δύο αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ που θα αναπτυχθεί στο Λίβανο, σύμφωνα με το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    Για την όλη προσφορά της Κύπρου ως διαμετακομιστικού σταθμού αλλά και για την προσφερόμενη συμμετοχή μας στην Ειρηνευτική Δύναμη έχει ήδη ενημερωθεί και η Γραμματεία των ΗΕ, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

    "Ο κ. Λιλλήκας μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βηρυτό ύστερα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Λιβάνου για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ο κ. Πασιαρδής.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από την ΕΕ ή τον ΟΗΕ, «αλλά σίγουρα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για αρνητική ανταπόκριση».

    Σε παρατήρηση ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ελλάδα θα θέσει στη διάθεση της Ειρηνευτικής Δύναμης δύο πολεμικά πλοία τα οποία θα έχουν ως βάση τη Λάρνακα και ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν παρόμοιες αξιοποιήσεις του κυπριακού χώρου από άλλες χώρες, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «η Κύπρος έχει προσφερθεί για αξιοποίηση όλων των υποδομών της τόσο για τη μεταφορά της Ειρηνευτικής Δύναμης στο Λίβανο, όσο και για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας».

    Πιστεύω ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από μέρος της ΕΕ αυτή η προσφορά της Κύπρου, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ

    Ικανοποίηση για την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του ψηφίσματος 1701, εκφράζει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιδοκιμάζει την έγκριση του ψηφίσματος από τις κυβερνήσεις του Λιβάνου και του Ισραήλ.

    ``Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προνοεί για τη συνολική επίλυση μιας διαμάχης η οποία στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων αθώων αμάχων, είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή``, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις κυβερνήσεις του Λιβάνου και του Ισραήλ να προβούν σε όλα τα αναγκαία βήματα για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του ψηφίσματος 1701.

    Υπενθυμίζει παράλληλα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει θέσει όλες τις υποδομές της προς το σκοπό της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο.

    To Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει στην ανακοίνωση του τη δέσμευσή του να συνεισφέρει στην επίτευξη ειρήνης στο Λίβανο και την προθυμία του να βοηθήσει την κυβέρνηση του Λιβάνου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της διαμάχης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 August 2006 - 11:29:18 UTC