Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - Τ/Κ ΠΛΕΥΡΑ - ΠΚΚ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΤΗΣΕΙΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - Τ/Κ ΠΛΕΥΡΑ - ΠΚΚ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε πως ο χρόνος που η τ/κ ηγεσία επέλεξε για να επαναδιατυπώσει τους μετέωρους ισχυρισμούς για δήθεν στήριξη του ΠΚΚ από τη δική μας πλευρά συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία που συμφωνήθηκε στις 8 Ιουλίου, προσθέτοντας πως ``σίγουρα αυτή η επιλογή της τ/κ πλευράς δεν βοηθά ούτε την διαδικασία ούτε την θετική ατμόσφαιρα στις συναντήσεις των εκπροσώπων των δύο ηγετών``.

    Ανέφερε ότι ``τους αστήρικτους αυτούς ισχυρισμούς της τ/κ ηγεσίας περί δήθεν στήριξης του ΠΚΚ από την πλευρά μας καταγγέλλουμε με γραπτές επιστολές μας προς τα Ηνωμένα Εθνη - η πρώτη επιστολή αποστάληκε στις 3 Αυγούστου και η δεύτερη επιστολή θα επιδοθεί σήμερα από τον κ. Τζιωνή, στην συνάντηση που θα έχουν - απαιτώντας η δική μας πλευρά από την τ/κ πλευρά είτε να τους αποσύρει είτε να τους αποδείξει αυτούς τους ισχυρισμούς``.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Πασιαρδής σημείωσε πως προ μερικών ημερών ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει το σενάριο των αβάσιμων και ανυπόστατων ισχυρισμών της Αγκυρας για δήθεν στήριξη του ΠΚΚ από την δική μας πλευρά και ότι στο ίδιο θέμα επανήλθε προχθές και ο εκπρόσωπος του.

    Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε πως δεν μπορεί να είναι τυχαίος ο χρόνος που τίθεται αυτό το θέμα από την τουρκική πλευρά, ``η οποία βέβαια ουδέποτε απέδειξε την ευστάθεια των ισχυρισμών τους και ουδέποτε διαβίβασε όπως διατείνεται συγκεκριμένες πληροφορίες προς τα Ηνωμένα Εθνη που να αφήνουν να διαφανεί οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση της κυπριακής κυβέρνησης με το ΠΚΚ``.

    Πρόσθεσε ότι η διατύπωση των ισχυρισμών παραβιάζει και το πνεύμα και την ουσία της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Και επειδή, συνέχισε, η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να αποδείξει τα ανύπαρκτα, και δυσκολεύεται να αποσύρει τα αβάσιμα τουλάχιστον ας σιωπήσει και ας μην μιλά για ένα θέμα το οποίο δεν συμβάλει στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας που συμφωνήθηκε στις 8 Ιουλίου.

    Σε αυτή την διαδικασία και άσχετα από τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς της ηγεσίας της τ/κ κοινότητας, πρόσθεσε ο κ. Πασιαρδής, η δική μας πλευρά μένει απόλυτα συνεπής καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αποδειχθεί γόνιμη και αποτελεσματική.

    Ερωτηθείς αν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Ταλάτ κατά το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να φέρουν ανατροπή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, είπε πως δεν επιθυμεί να κάμει οποιαδήποτε εκτίμηση για την σκοπιμότητα των ισχυρισμών και των σχολιασμών από μέρους της τ/κ ηγεσίας.

    ``Αυτό είναι δικό σας συμπέρασμα, εγώ περιορίζομαι απλώς να επαναλάβω την δέσμευση που ανέλαβε και θα εκπληρώσει στο ακέραιο η δική μας πλευρά, να εργαστεί και να συνεργαστεί με την τ/κ ηγεσία για την υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου``, είπε.

    Ανέφερε ότι η πρώτη επιστολή αποστάληκε στα Ηνωμένα Εθνη, και συγκεκριμένα στον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ όταν έγιναν οι δηλώσεις του κ. Ταλάτ.

    Δεν είναι δική μας η ευθύνη να αποδείξουμε εάν ευσταθούν ή όχι οι ισχυρισμοί που διατυπώνει γενικά η Αγκυρα και η τουρκική πλευρά, είπε, ενώ πρόσθεσε πως ``εμείς διαβεβαιώνουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι, εντελώς ανυπόστατοι, εντελώς αστήριχτοι``. Επαφίεται, συμπλήρωσε, στην ίδια την τουρκική πλευρά να αποδείξει αυτούς τους ισχυρισμούς.

    Ερωτηθείς αν η πρώτη επιστολή έφερε οποιοδήποτε αποτέλεσμα είπε πως ``δεν γνωρίζω αν έφερε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, κρίνω όμως ότι η επανάληψη αυτών των ισχυρισμών προχθές από τον εκπρόσωπο του κ. Ταλάτ φαίνεται ότι δεν ανέκοψε την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να αναμηρυκάζει αυτούς τους μετέωρους ισχυρισμούς``.

    Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι στην πρώτη επιστολή είχε ζητηθεί να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία και δεν το έχουν κάνει. Πιστεύω, συνέχισε ότι δυσκολεύονται πολύ να το κάνουν, γιατί για να καταθέσεις κάποια στοιχεία προϋποτίθεται ότι κατέχεις αυτά τα στοιχεία. ``Στην ανυπαρξία αυτών των στοιχείων αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να δώσεις οποιεσδήποτε πληροφορίες για θέματα που δεν υφίστανται``, πρόσθεσε.

    Τόσο ο κ. Ταλάτ όσο και ο εκπρόσωπός του Χασάν Ερτσακιτσά, κατέληξε, ``ισχυρίστηκαν ότι κατέχουν τέτοιου είδους πληροφορίες, τις οποίες μάλιστα όπως οι ίδιοι είπαν διαβίβασαν στα Ηνωμένα Εθνη, και ζητούμε από τα Ηνωμένα Εθνη να μας πληροφορήσουν κατά πόσο έχουν λάβει τέτοιου είδους πληροφορίες``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι ``η δική μας πλευρά δεν ξεκινά από το τέλος για να φθάσει στην αρχή, ξεκινά από την αρχή που συμφωνήθηκε στις 8 Ιουλίου, παραμένει δεσμευμένη στην συμφωνία των δύο ηγετών και προσβλέπει σε μια βιώσιμη, λειτουργική και αμοιβαία αποδεκτή λύση στην βάση και το πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας``.

    Ο κ. Πασιαρδής κληθείς σχολιάσει δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για "ένα νέο κράτος βάση της πολιτικής ισότητας και ένα νέο συνεταιρισμό`, είπε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει το περιεχόμενο αυτών των δηλώσεων.

    Είπε πως οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ταλάτ στην διάρκεια των εκδηλώσεων με την συμπλήρωση 42 χρόνων από τις μάχες της Τηλλυρίας απλώς επαναλαμβάνουν την συνήθη τουρκική προκλητικότητα.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΤΗΣΕΙΣ

    Στο παρόν στάδιο οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν θα ακυρώσουν τις πτήσεις τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός εάν τα γεγονότα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχιστεί για σήμερα το επιχειρησιακό τους πρόγραμμα στη χώρα αυτή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Χρίστος Κυριακίδης.

    Αναφορικά με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Λονδίνο, είπε υπάρχουν τρεις πτήσεις για σήμερα, η μία είναι μέσω Βρυξελλών, οι άλλες είναι κατευθείαν προς Λονδίνο - Χήθροου.

    Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε πως αναμένουν να δουν εάν θα τους επιτραπεί από τις Βρυξέλλες να πετάξουν προς Λονδίνο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 August 2006 - 13:29:34 UTC