Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΑ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΡΕΝ - Τ/Κ

  • [01] ΔΕΑ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει επειγόντως και με γενναιοδωρία στις εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

    Η ΔΕΑ, σε ανακοίνωση της που εξεδόθη μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων από το Τρίτο Μέλος της ΔΕΑ Κριστόφ Ζιρόντ, σημειώνει ότι η παρουσία των δύο ηγετών «στέλλει χειροπιαστό μήνυμα υποστήριξης και εκφράζει ικανοποίηση για την επαναβεβαίωση της δέσμευσής τους στην πρόοδο που επιτελείται στις εργασίες της Επιτροπής».

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι συζήτησαν για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων αλλά και το Κυπριακό.

    «Η ΔΕΑ σημειώνει με ευγνωμοσύνη ότι οι δύο ηγέτες από κοινού απευθύνθηκαν προς τη διεθνή κοινότητα για επείγουσα και γενναιόδωρη συνεισφορά στο έργο της Επιτροπής», σημειώνει η ανακοίνωση.

    Αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Μόλερ και τα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισαν τον Ελβετό διπλωμάτης, κ. Ζιρόντ.

    Ο κ. Μόλερ, προστίθεται, υπογράμμισε τη σημασία της εργασίας που γίνεται από την ΔΕΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η άφιξη του κ. Ζιρόντ «θα επιταχύνει το κλείσιμο του οδυνηρού αυτού κεφαλαίου στην ιστορία της Κύπρου».

    Τα δύο μέλη της ΔΕΑ από την πλευρά της Κύπρου σημείωσαν ότι οι ενίσχυση της Επιτροπής θα συμβάλει στην εφαρμογή της ανθρωπιστικής αυτής αποστολής προς όφελος των συγγενών των αγνοουμένων, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΑ.

    [02] ΡΕΝ - Τ/Κ

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν ζήτησε από τη Φινλανδία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να ανανεώσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό της ``απομόνωσης`` της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου και να προσπαθήσει να αποφύγει μια εν δυνάμει κρίση τους προσεχείς μήνες.

    Ο Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV3 ότι πιστεύει πως η Φινλανδία, η οποία ανέλαβε το Σάββατο την προεδρία της ΕΕ, έχει μια ευκαιρία να επιτύχει πρόοδο στις σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο.

    ``Ελπίζω ως εκπρόσωπος της Επιτροπής ότι η Φινλανδία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επιτύχει αποτελέσματα στο ζήτημα αυτό``, δήλωσε ο Ολι Ρεν, εμφανιζόμενος να προτείνει στη Φινλανδία να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο για την Κύπρο, ρόλος ο οποίος ανήκει στα Ηνωμένα Εθνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 July 2006 - 11:34:03 UTC