Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-06-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ Κυπριακό
  • [02] Τουρκία - ΓΓ ΥΠΕΞ - Κυπριακή Δημοκρατία
  • [03] ΚΣ ΕΔΕΚ - Κεντρική Επιτροπή Ομήρου
  • [04] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - ''Επιτροπή αποζημιώσεων''
  • [05] Πάφος - Μητροπολίτης Πάφου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές
  • [06] Υπουργός Εργασίας - Οικοδομική βιομηχανία
  • [07] ΓΔ ΡΙΚ - Ερωτοκρίτου - PLUS TV
  • [08] Γουίμπλετον - Μάρκος Παγδατής ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 26/06/2006

  • [01] Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ Κυπριακό

    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, είπε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων επανέναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα μπορεί να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα ολοκλήρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και όχι τα συμφέροντα των όποιων ξένων.

    Ο κ. Χριστόφιας, που μιλούσε στο Λονδίνο κατά την τελετή έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης της Γιορτής του Κρασιού, που διοργανώνει η εφημερίδα «Παροικιακή», είπε ακόμη πως στη βάση αυτής της λύσης, βιώσιμης και λειτουργικής, πρέπει να είναι οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979, τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και η εργασία που διαχρονικά έχει γίνει από τους Γενικούς Γραμματείς του διεθνούς οργανισμού.

    Επικρίνοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας και ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να θυσιάσει το ψευδοκράτος για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρατήρησε ότι λόγω αυτής της στάσης δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση της απόφασης για λειτουργία των τεχνικών επιτροπών διότι η τουρκική πλευρά δεν θέλει τη συζήτηση θεμάτων ουσίας.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι είτε πριν είτε μετά την κάθοδο του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στην Κύπρο θα πρέπει να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για να επιβεβαιώσει την πολιτική της ε/κ πλευράς και να οριοθετήσει τις παραπέρα κινήσεις.

    ''Σε τέτοιες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και είναι γιαυτό που η ηγεσία του ΔΗΣΥ πρέπει να παύσει να λειτουργεί με προεκλογικές σκοπιμότητες και να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης ο Διευθυντής της εφημερίδας, Πάμπος Χαραλάμπους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάρης Σοφοκλείδης.

    Ανάμεσα στους φιλοξενουμένους ήταν οι Βρετανοί Εργατικοί βουλευτές Edward Ohara και Jeremyn Corbyn, η βουλευτής των Συντηρητικών Τheresa Villiers, καθώς και η Εργατική ευρωβουλευτής Mary Honeyball.

    [02] Τουρκία - ΓΓ ΥΠΕΞ - Κυπριακή Δημοκρατία

    Η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ τους Ελληνοκυπρίους, δεν τους αναγνωρίζει τώρα και δεν υπάρχει περίπτωση να τους αναγνωρίσει στο μέλλον ως εκπροσώπους ολόκληρου του νησιού, δήλωσε ο Πρέσβης Οούζ Ντεμριάλπ, Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ΕΕ.

    Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο κ. Ντεμιράλπ είπε ότι το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών στα πλοία της Δημοκρατίας είναι ένα τεχνικό θέμα αλλά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικές σκοπιμότητες.

    Η Τουρκία δεν πιστεύει ότι το πρωτόκολλο διεύρυνσης την δεσμεύει νομικά να ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της στα πλοία και τα αεροπλάνα αυτά, είπε.

    Ο Τούρκος Πρέσβης, που ασχολείται με τις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ υπό διάφορες ιδιότητες από το 1997 και ο οποίος ήταν μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις, είπε ότι υπάρχουν τέσσερις ομάδες μελών της ΕΕ: ''Η πρώτη υποστηρίζει την Τουρκία για στρατηγικούς λόγους, η δεύτερη επιλέγει μια ουδέτερη στάση, η τρίτη είναι αντίθετη εντελώς προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και η τέταρτη χρησιμοποιεί την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας για τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες. Η Κύπρος ανήκει στην τρίτη ομάδα''.

    Οπως υποστήριξε, η Τουρκία υπήρξε πάντοτε η εποικοδομητική πλευρά στην ειρηνευτική διαδικασία στο Κυπριακό ''όπως δείξαμε και πρόσφατα κατά τη φάση του Σχεδίου Ανάν''. Εφ' όσον έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας, είναι στο χέρι της ΕΕ να αποφασίσει'', είπε.

    ''Δεν μας απασχολεί αν σταματήσει η ενταξιακή διαδικασία. Θεωρητικά αυτό είναι δυνατόν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να διακοπεί η ενταξιακή διαδικασία με την Τουρκία. Μια τέτοια ενέργεια θα είχε συνέπειες και πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα,'' δήλωσε ο κ. Ντεμιράλπ.

    [03] ΚΣ ΕΔΕΚ - Κεντρική Επιτροπή Ομήρου

    Βάθρο για μια συνεχή ανοδική πορεία του ΚΣ ΕΔΕΚ συνιστά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας πως η ΕΔΕΚ θα ανταποκριθεί στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη των κυπριακών ψηφοφόρων.

    Σε πολιτική εισήγηση στην 9η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου υπέδειξε την ανάγκη της αξιοποίησης της επιτυχίας του Κινήματος στις βουλευτικές με κεντρικό στόχο ''το άνοιγμα στην Κοινωνία'' για διεύρυνση της λαϊκής βάσης της ΕΔΕΚ, την αποδοτικότερη λειτουργία των θεματικών επιτροπών της, τη συστηματική καταγραφή των όσων την ψήφισαν με ιδιαίτερη έμφαση στη μόνιμη επανασύνδεση των παλιννοστούντων ψηφοφόρων.

    Για το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου επανέφερε τη θέση του Κινήματος για μια εθνική στρατηγική με βάση τη σημερινή πολιτική συγκυρία με πρώτιστο στόχο την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του Κυπριακού, αλλά την επίσημη κατάθεση από την ε/κ πλευρά ενός περιγράμματος των βασικών αρχών λύσης.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, το αποτέλεσμα των εκλογών που επαναφέρει το Κίνημα σε υψηλά ποσοστά μετά τη δεκαετία του 1980, έχει ''πολυδιάστατες επιπτώσεις'', όπως την επανατοποθέτηση της ΕΔΕΚ στο πολιτικό σύστημα ως ένα από τα βασικά τέσσερα μεγάλα κόμματα, την ενίσχυση του κύρους και της αποτελεσματικότητας του Κινήματος και τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον πολιτικό λόγο της ΕΔΕΚ.

    ''Η αυξημένη λαϊκή εμπιστοσύνη'', είπε, ''θα πρέπει να αποτελέσει το βάθρο και το σημείο εκκίνησης για μια συνεχή ανοδική πορεία, για το μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα που τόση ανάγκη έχει η Κύπρος''.

    Ο κ. Ομήρου είπε, εξάλλου, ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει τη σημερινή δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, διατηρώντας τον αυθύπαρκτο και αυτοτελή πολιτικό και ιδεολογικό μας ρόλο''.

    Αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, για να σημειώσει ότι η ΕΔΕΚ κατάθεσε απόψεις και εισηγήσεις που δεν βρίσκονταν σε πλήρη σύμπτωση με τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. ''Είναι όμως γνωστό ότι με δική του απόφαση επέλεξε να διαβουλεύεται με τα συνεργαζόμενα κόμματα, προτού καταλήξει είτε στον σχηματισμό κυβέρνησης το 2003, είτε στον παρόντα ανασχηματισμό της κυβέρνησης'', πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, για να επαναλάβει τη θέση του Κινήματος για μια εθνική στρατηγική με βάση την σημερινή πολιτική συγκυρία με πρώτιστο στόχο την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του Κυπριακού.

    Υπέδειξε την ανάγκη για ''συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις'', που θα στοχεύουν στο διορισμό ενός Ευρωπαίου πολιτικού υψηλού κύρους και αμεροληψίας για να ενεργεί ως υποβοηθητικός παράγοντας στις προσπάθειες λύσεις του Κυπριακού, τη συστηματική προσπάθειας ώστε σε ένα προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υιοθετηθεί μια δέσμη βασικών αρχών λύσης συμβατής με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και στην κατάθεση από την ε/κ πλευρά ενός περιγράμματος με τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού στη διεθνή κοινότητα.

    ''Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συκοφαντική, δυσφημιστική εκστρατεία των κακόπιστων τρίτων περί δήθεν μη επιθυμίας δικής μας για τη λύση αλλά ταυτόχρονα και για να συντελέσουμε στη διαμόρφωση μια νέας διαπραγματευτικής βάσης μακριά από τα επαχθή βάρη του παρελθόντος, περιλαμβανομένου του σχεδίου Ανάν'', είπε ο κ. Ομήρου.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε και στη δήλωση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη περί ενός σχεδίου λύσης του Κυπριακού, για να καταστήσει σαφές ότι για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία και η εγκατάλειψη της μόνιμης αρνητικής στάσης της τουρκικής πλευράς.

    ''Θα πρέπει η Τουρκία και η τ/κ ηγεσία να πάψουν να οχυρώνονται πίσω από την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν και να προσέλθουν σε ένα διάλογο με ειλικρινή βούληση την επίτευξη μιας λύσης, που να τερματίζει την κατοχή και να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού'', πρόσθεσε.

    Ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι η αρμονική και ειλικρινής συνεργασία και η χάραξη εθνικής στρατηγικής Κύπρου - Ελλάδας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία των αγώνων και των προσπαθειών για μια δίκαιη λύση του Κυπριακό.

    ''Αυτό δεν μπορεί και πρέπει να σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν θα πρέπει να τίθενται και να συζητούνται διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις'' ανέφερε, τονίζοντας ότι ''ένα όμως πρέπει να είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Η Ελλάδα με τις εθνικές και συμβατικές της ευθύνες έναντι της Κύπρου είναι απολύτως αναμενόμενο να συμπαρατάσσεται με τον κυπριακό Ελληνισμό για την επούλωση των πληγών που προκάλεσε η προδοσία της Χούντας και η εθνική τραγωδία που ακολούθησε''.

    [04] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - ''Επιτροπή αποζημιώσεων''

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, αναφερόμενος στο θέμα προσφυγών Ε/Κ στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, δήλωσε ότι στο σημείο που βρίσκονται τώρα τα πράγματα, το κράτος πρέπει να τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στους πολίτες που θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το ατομικό δικαίωμα των προσφύγων, που δίνουν τον αγώνα της επιστροφής και πάνω από το εθνικό συμφέρον.

    Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως ''το επίσημο κράτος δεν ενήργησε προληπτικά για τις ψευδοπροσφυγές'', προσθέτοντας ότι το περιεχόμενο του ''νόμου'' για τις περιουσίες και η λειτουργία της ''επιτροπής αποζημιώσεων'' έπρεπε να είχαν καταγγελθεί διεθνώς και ιδιαίτερα στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθώς και να είχαν προειδοποιηθεί οι πολίτες για αυστηρές συνέπειες ενδεχόμενων τέτοιων ενεργειών.

    Χαρακτήρισε επιβλαβείς τις πράξεις των ατόμων που καταφεύγουν στη λεγόμενη ''επιτροπή'', για τα συμφέροντα των προσφύγων αλλά και του κυπριακού ελληνισμού ευρύτερα.

    Το θέμα του σφετερισμού των περιουσιών μας από την Τουρκία θα πρέπει πλέον να τεθεί κατά τρόπο επιτακτικό στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατέληξε.

    [05] Πάφος - Μητροπολίτης Πάφου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές

    Ολα βαίνουν καλώς στο θέμα των αρχιεπισκοπικών εκλογών, δήλωσε χθες από την Πάφο ο τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    «Βαδίζουμε και σταθερά και σωστά και κόβομε δρόμο και θα είμεθα πολύ σύντομα πανέτοιμοι. Δηλαδή θα έρθει η ώρα και δεν πρόκειται να υπάρχει καμία δυσκολία και ούτε κάτι που θα μας αναγκάσει να αναβάλουμε την ημερομηνία των εκλογών. Τα πάντα βαίνουν θαυμάσια», είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος απαντώντας σε ερωτήσεις.

    Ερωτηθείς αν οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι, ο Μητροπολίτης Πάφου, απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί ότι η εκκλησία θα τους έχει στα χέρια της από την 1η Ιουλίου.

    Για το κλίμα στην Ιερά Σύνοδο μεταξύ των Ιεραρχών, ο Πάφου Χρυσόστομος είπε ότι το κλίμα είναι θαυμάσιο και ότι οι Συνεδρίες της Συνόδου είναι πλέον πολύ φιλικές.

    [06] Υπουργός Εργασίας - Οικοδομική βιομηχανία

    Την ικανοποίησή του για την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ οικοδόμων και εργολάβων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου, σημειώνοντας ότι από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο του όλοι κερδίζουν.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Βασιλείου είπε ότι το Υπουργείο του είναι έτοιμο να βοηθήσει τις δύο πλευρές στη μελλοντική συζήτηση και διαπραγμάτευση των διαφορών τους, τονίζοντας ότι απ' εκεί και πέρα το θέμα εξαρτάται από τις προσεγγίσεις της κάθε πλευράς.

    ''Πιστεύω ότι από αυτή τη συμφωνία στην οποία το Υπουργείο μου και εγώ προσωπικά προσφέραμε τις καλές μας υπηρεσίες κερδισμένοι βγήκαν και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, αλλά και η οικονομία και το κράτος'', ανάφερε ο Υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών δεν πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη δική του.

    ''Ο,τι έγινε, έγινε βέβαια με τη βοήθεια των συνεργατών μου. Σίγουρα δεν το αρνούμαι ότι ένοιωσα πολύ χαρούμενος με αυτή την κατάληξη στην πρώτη μου επαφή και ανάμειξη με προβλήματα μεταξύ εταίρων που σαν αρμόδιος Υπουργός θεώρησα ότι έπρεπε να παρέμβω για να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις και να προχωρήσει απρόσκοπτα η οικοδομική βιομηχανία. Υπό αυτή την έννοια νοιώθω ευτυχής και χαρούμενος'', είπε.

    Οπως ανέφερε, το Υπουργείο του έχει αναλάβει να προχωρήσει ''σε μελλοντικό στάδιο σε πρωτοβουλία να φέρουμε τους δύο εταίρους κοντά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απ' εκεί και πέρα εξαρτάται από το ποια προσέγγιση θα έχει η κάθε πλευρά''.

    ''Μπορεί να υπάρξει καλή θέληση και να το λύσουν από μόνοι τους. Εμείς παρεμβαίνουμε και προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες όταν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή να διαμεσολαβήσουμε για να επιλύσουν τη διαφορά τους'', πρόσθεσε.

    [07] ΓΔ ΡΙΚ - Ερωτοκρίτου - PLUS TV

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μάριος Μαυρίκιος εξέφρασε έκπληξη για τις καταγγελίες του Ευρωπαϊκού Κόμματος ότι το νέο τηλεοπτικό κανάλι Plus TV τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης από το ΡΙΚ, σημειώνοντας ότι τυχόν συμφωνία με το συγκεκριμένο κανάλι θα είναι προς οικονομικό όφελος του ιδρύματος και του κράτους.

    Διέψευσε επίσης ότι στις διαβουλεύσεις ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

    Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου επανήλθε στο θέμα και ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ Μάριου Μαυρίκιου ότι η συμφωνία του ΡΙΚ με το PLUS TV έγινε για το συμφέρον του κυπριακού λαού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την ευμενή μεταχείριση που τυγχάνει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.

    Ανέφερε πως «υπάρχει ένα καθαρό ζήτημα, πολιτικό, δεοντολογικό και ένα ζήτημα το οποίο έχει σχέση με τη δημοσιονομική μεταχείριση χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη, αλλά και με τη διαχείριση του εθνικού πλούτου που είναι οι συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών».

    «Η δημόσια παραδοχή εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ δικαίωσε τη δική μας τοποθέτηση ότι έγινε αυτή η συμφωνία και η επίκληση ότι έχουν γίνει παρόμοιου τύπου συμφωνίες όπως με την ΑΤΗΚ, δεν απαλλάσσει το ΡΙΚ από την οποιαδήποτε ευθύνη ή την οποιαδήποτε υπέρβαση των εξουσιών που έχει, με δεδομένο πως η ΑΤΗΚ δεν είναι το ίδιο με ένα κομματικό ιδιωτικό σταθμό», πρόσθεσε.

    Επανέλαβε πως το ΕΥΡΩΚΟ θα προωθήσει το ζήτημα στη Βουλή «για πλήρη εξιχνίαση, για πλήρη διαλεύκανση και για να ενημερωθεί ανοιχτά ο λαός πως γίνεται η διαχείριση του εθνικού πλούτου, όπως είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες αλλά και για το πώς κάποιοι εξακολουθούν σήμερα στο 2006, να πιστεύουν πως το κόμμα που κυβερνά, ταυτίζεται απόλυτα με το κράτος».

    Ο κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι το ΡΙΚ προχώρησε σε τεχνικής φύσεως διευκολύνσεις προς τον PLUS TV, καθώς «με τεχνικές προσαρμογές που έχει κάνει, κατόπιν οδηγιών στην τεχνική του υπηρεσία, τοποθέτησε ουσιαστικά τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στους αναμεταδότες του για να εκπέμπει μέσω των μηχανημάτων αυτών που ανήκουν στο ΡΙΚ».

    Εκανε επίσης λόγο για μεγάλα ποσά τα οποία ο ιδιωτικός σταθμός έχει εξοικονομήσει από την παροχή τεχνικών διευκολύνσεων από το ΡΙΚ, αφού όπως τόνισε, «ένας αναμεταδότης για να εισαχθεί και να εγκατασταθεί, στοιχίζει γύρω στις 300 χιλιάδες λίρες και για να λειτουργήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι επί παγκύπριας βάσης, χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις αναμεταδότες».

    Κληθείς να σχολιάσει την άγνοια που εξέφρασε επί του θέματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως «εάν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει άγνοια για το τι γίνεται γύρω από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που ελέγχεται και καθοδηγείται από το κόμμα του, είναι πρόβλημα δικό του δεν είναι πρόβλημα δικό μας».

    [08] Γουίμπλετον - Μάρκος Παγδατής

    Μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις δίνουν το παρών τους στο τουρνουά Γουίμπλετον, που αρχίζει σήμερα και είναι το τρίτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

    Ανάμεσα τους και ο συμπατριώτης μας Μάρκος Παγδατής, νούμερο 17 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος το πρώτο του παιγνίδι αναμένεται να το δώσει αύριο.

    Ο Παγδατής στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον 25χρονο Βρετανό Αλαν Μάκιν.

    Στη σημερινή πρώτη μέρα θα γίνουν συνολικά 64 αγώνες για όλες τις κατηγορίες σε 21 γήπεδα.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 June 2006 - 14:23:08 UTC