Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-06-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κωνσταντινούπολη - Μπακογιάννη - Γκιουλ - Συνέντευξη Τύπου
  • [02] Πάφος - Υπουργός Εξωτερικών - Ενταξιακή πορεία της Τουρκίας
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Αθήνα - Λουξεμβούργο
  • [04] Υπουργός Οικονομικών - Γήπεδα γκολφ - Τουρισμός - Κίνητρα
  • [05] Μουντιάλ - Αγώνες Κυριακής - Αποτελέσματα
  • [06] Ρολάν Γκαρός - Τελικός - Φέντερερ - Ναδάλ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 11/06/2006

  • [01] Κωνσταντινούπολη - Μπακογιάννη - Γκιουλ - Συνέντευξη Τύπου

    Οκτώ μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παράταση του μορατόριουμ στο Αιγαίο, απευθείας γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και κοινές ασκήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

    Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Γκιουλ είπε πως το 2004 χάθηκε μια ''σημαντική ευκαιρία'' και ευχήθηκε να βρεθεί μια λύση που θα λαμβάνει υπόψη ''τα δεδομένα του νησιού'', κατά την έκφρασή του.

    Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Γκιουλ απέφυγε να πει κατά πόσο θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι η απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί μετά τη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των ''25''.

    Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Γκιουλ, πριν τη συνέντευξη Τύπου, είχαν κυρήξει την έναρξη του 4ου συνεδρίου ελληνικών και τουρκικών μέσων επικοινωνίας, που ξεκίνησε χθες σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ύστερα από κατ' ιδίαν συνάντηση οι δυο Υπουργοί δήλωσαν ότι επιβεβαίωσαν την πολιτική τους βούληση για την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης και θα συμβάλουν στη μείωση της έντασης.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είχε μια ''ανοικτή, ειλικρινή και επιδοκομητική συνάντηση με τον κ. Γκιουλ και ότι δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο εντός του οποίου να μπορέσουν να υπάρξουν αποτελέσματα προς το αμοιβαίο συμφέρον των δυο χωρών''.

    Τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο κ. Γκιουλ τόνισαν ότι η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας και στον τραπεζικό τομέα θα πρέπει συνεχιστεί.

    Ο κ. Γκιουλ, από την πλευρά του, είπε ότι είχε μια πολύ ωφέλιμη, φιλική και θαραλλέα συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη και παρόρτρυνε όλους να βλέπουν ''μισογεμάτο το ποτήρι με το νερό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εμείς θα προσπαθήσουμε να το γεμίσουμε,'', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Τα οκτώ Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ανακοίνωσαν οι δυο υπουργοί είναι:

    1. Να δημιουργηθεί μια δεύτερη γέφυρα στη μεθοριακή γραμμή Υψαλα-Κήποι στον Εβρο

    2. Να παραταθεί κατά ένα μήνα το μορατόριουμ στο Αιγαίο που είχε συμφωνηθεί με το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το 1988. Έτσι από φέτος θα ισχύει από τις 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου

    3. Να υπάρχει απευθείας γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Οπως είπε ο κ. Γκιουλ ο οποίος ανέγνωσε τα συμφωνηθέντα μέτρα, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσκάλεσε ήδη τον Ελληνα ομόλογό του να επισκεφυεί την Τουρκία. Η τουρκική πλευρά, συνέχισε, εκδήλωσε την επιθυμία η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

    4. Από την 1η Ιουλίου θα αρχίσει να λειτουργεί απευθείας ''κόκκινη γραμμή'' μεταξύ των στρατηγείων Λάρισας και Εσκί Σεχίρ. Η συμφωνία υπογράφηκε χθες αφού οκοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες.

    5. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν αμοιβαίες επισκέψεις μεταξύ των αρχηγών του λιμενικού των δύο χωρών.

    6. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με έναρρξη το Νοέμβριο του 2006. Από ελληνικής πλευράς θα μετέχει η ΕΜΑΚ και από τουρκικής η αντίστοιχη υπηρεσία, όπως εξήγησε η κ. Μπακογιάννη. Το Φθινόπωρο προβλέπεται κοινή πολιτική άσκηση για τις φυσικές καταστροφές.

    7. Υπογράφηκε συμφωνία για τη δημιουργία 2ης γέφυρας Υψαλα- Κήποι, στον Εβρο.

    8. Αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα ειδικών για τη λήψη μέτρων προκειμένου να ελεγχθούν οι πλημμύρες στον Εβρο.

    Και οι δύο Υπουργοί τόνισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον οικονομικό τομέα και η Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι δύο αποφάσεις που αφορούν στη νέα γέφυρα στον Εβρο και την ad hoc επιτροπή για τις πλημμύρες «ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες των παραμεθόριων περιοχών μας».

    Μετά τις δηλώσεις των δυο υπουργών ακολούθησαν ερωτήσεις από το πλήθος των δημοσιογράφων -περίπου 100-.

    Σε ερώτηση στον κ. Γκιουλ αν τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο ύστερα από την αδυναμία της COREPER να καταλήξει σε κοινό κείμενο θέσεων για την Τουρκία, ο κ. Γκιουλ δεν απάντησε ευθέως αλλά είπε ότι το ραντεβού με την τουρκική αντιπροσωπεία είναι για τη Δευτέρα το απόγευμα και ότι η Αγκυρα θα αποφασίσει τι θα κάνει μετά τη σύνοδο Υπουργών της ΕΕ που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

    Σε άλλη ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η Ελλάδα αναμένει από την Τουρκία αφενός να ανταποκριθεί στα κριτήρια της ΕΕ και αφετέρου να συνεχίσει το διάλογο με την Ελλάδα με στόχο τη μείωση της έντασης.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το FIR Αθηνών δεν αποτελεί ζώνη ελληνικής κυριαρχίας ωστόσο η Ελλάδα είναι υπεύθυνση για την ασφάλεια των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας στο Αιγαίο, ενώ σε ερώτηση εάν η Ελλάδα προτίθεται να ξανασκεφτεί το θέμα του εύρους του εναερίου χώρου της, απάντησε ότι ''τα δικαιώματα κάθε χώρας είναι δεδομένα και το Διεθνές Δίκαιο γνωστό.''

    Σε παρατήρηση Τούρκου δημοσιογράφου για «υπερβολές» που έχουν γραφεί στα ελληνικά ΜΜΕ μετά το επεισόδιο στην Κάρπαθο, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι ''εγώ δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο'' και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών, θέμα πολύ σημαντικό για το μέγεθος του τουρισμού των χωρών μας».

    Τέλος, στην ερώτηση αν η Ελλάδα προτίθεται να προβεί σε νέα αξιολόγηση για την εναρμόνιση του εναέριου χώρου με βάση τα χωρικά της ύδατα, η Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «τα δικαιώματα κάθε χώρας είναι δεδομένα και το Διεθνές Δίκαιο γνωστό. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω κατανόηση, όπου υπάρχει διαφορά». ¨

    Ο κ. Γκιουλ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι το 2004 χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία και ευχήθηκε ''να βρεθεί μια λύση που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα του νησιού.''

    [02] Πάφος - Υπουργός Εξωτερικών - Ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

    Ανοικτό αφήνει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου το ενδεχόμενο πρόταξης από την Κύπρο του δικαιώματος αρνησικυρίας στη συζήτηση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και η οποία θα γίνει αύριο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σε χθεσινή εκδήλωση του Δήμου Πάφου, όπου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αδελφοποιημένων με την Πάφο δήμους της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Ιακώβου είπε ότι η Κύπρος δεν έχει εκφράσει απόψεις στο κείμενο της αυστριακής Προεδρίας και ούτε θα τοποθετηθεί δημόσια. ''Ολα είναι ανοικτά'', είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

    ''Θα διαβουλευθούμε την Κυριακή το βράδυ στο Λουξεμβούργο με τους εταίρους μας και την Προεδρία και θα καθορίσουμε τη θέση μας τη Δευτέρα το πρωί'', δήλωσε ο κ. Ιακώβου.

    Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών - μελών της ΕΕ για το θέμα του ανοίγματος και κλεισίματος του Κεφαλαίου 25 (Επιστήμη και Ερευνα), διατυπώθηκε ένα επιχείρημα, ότι για το συγκεκριμένο Κεφάλαιο δεν υπάρχει ουσιαστικό ευρωπαϊκό κεκτημένο και δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα για το άνοιγμα και το κλείσιμό του.

    Ερωτηθείς εάν η Κύπρος έχει ''μπλοκάρει την απόφαση των 25 στο συγκεκριμένο ζήτημα'', ο κ. Ιακώβου είπε ότι η Κύπρος ''άρθρωσε ένα διαφορετικό λόγο''.

    Ολα τα θέματα, πρόσθεσε, είναι πολιτικά και όταν η Κύπρος διαπραγματευόταν τα δικά της Κεφάλαια, συνεχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ''έβαζε πολιτικά κριτήρια και, συνεπώς, υπάρχει και προηγούμενο''.

    Ο κ. Ιακώβου δήλωσε ότι η Τουρκία είχε αναλάβει δεσμεύσεις τον περασμένο Οκτώβριο έναντι των 25 κρατών - μελών σε τρία έγγραφα. Οχι μόνον δεν έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις, είπε ο Υπουργός, ''αλλά προκλητικά λέει ότι δεν θα τις υλοποιήσει και μάλιστα έχει ασκήσει και μια σειρά βέτο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορα φόρα, ενώ είχε δέσμευση να παύσει να ασκεί βέτο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία''.

    ''Εμείς είπαμε'', συνέχισε ο κ. Ιακώβου, ''οι εταίροι μας να υιοθετήσουν μιαν κοινή θέση, η οποία βασικά να καλεί την Τουρκία και να επιβεβαιώνει ότι οφείλει να συμμορφωθεί με όσα έχει υποσχεθεί''.

    Ως Κύπρος, πρόσθεσε, ''έχουμε σοβαρούς ενδοιασμούς κατά πόσον πρέπει να κλείσει αυτό το Κεφάλαιο και μάλιστα την ίδια ημέρα''.

    Εάν κλείσει αυτό το Κεφάλαιο, δήλωσε ο κ. Ιακώβου, θα δώσει εσφαλμένα μηνύματα στην Τουρκία ότι ''δηλαδή μπορεί να κωλυσιεργεί, μπορεί να αρνείται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και παρά ταύτα μπορεί, για τεχνικούς λόγους, να κλείσει το Κεφάλαιο και αυτή είναι η θέση την οποία δώσαμε στους εταίρους μας»''.

    Η αυστριακή Προεδρία, όπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου, υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση, την οποία δεν δέχθηκε ο Βρετανός Αντιπρόσωπος, με αποτέλεσμα να τερματιστεί η συζήτηση και να παραπεμφθεί το θέμα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

    [03] Υπουργός Εξωτερικών - Αθήνα - Λουξεμβούργο

    Tα αποκαλυπτήρια δύο προτομών, του Βασιλέως Ευαγόρα της Σαλαμίνας και του Αθηναίου ναύαρχου Κίμωνα, θα γίνουν σήμερα το πρωί στο Ιδρυμα Απόδημου Ελληνισμού στην Αθήνα από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου, ο οποίος μετέβη στην ελληνική πρωτεύουσα χθες το απόγευμα.

    Ο κ. Ιακώβου μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι το απόγευμα θα συνταξιδεύσει με την Ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη, και κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Λουξεμβούργο, οι δύο Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θέματα που θα τεθούν στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    [04] Υπουργός Οικονομικών - Γήπεδα γκολφ - Τουρισμός - Κίνητρα

    Η Κύπρος προάγει την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ με ξένες επενδύσεις, προσφέροντας ελκυστικά κίνητρα στην τοπική και υπεράκτια επιχειρηματική κοινότητα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Σε ομιλία του στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ στην Πάφο για το γκολφ, ο Υπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης για υιοθέτηση του ευρώ από την Κύπρο ως του επισήμου κυπριακού νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2008.

    Αναφερόμενος στην οικονομία του τόπου, ο κ. Σαρρής είπε ότι αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, στηριζομένη σε μακράς διάρκειας μακροοικονομική σταθερότητα.

    ''Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το 2005'', είπε ο κ. Σαρρής, ''έφτασε τα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ και οι προοπτικές για το τρέχον έτος παραμένουν θετικές, με προβλεπόμενη ανάπτυξη περίπου 4%''.

    Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Κύπρο, πρόσθεσε ο Υπουργός, είναι από τα υψηλότερα στην περιοχή και σε ό,τι αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης η Κύπρος βρίσκεται περίπου στο 84% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η Κύπρος, πρόσθεσε ο κ. Σαρρής, απολαμβάνει συνθηκών πλήρους απασχόλησης, με την εγγεγραμμένη τρέχουσα ανεργία στο 3,8%, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει στο 2%.

    Οπως ανέφερε ο κ. Σαρρής, η Κύπρος προσφέρει έναν αριθμό συγκριτικών πλεονεκτημάτων ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης. Προσφέρει επίσης ένα υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου εργατικό δυναμικό, κοινωνική συνοχή και ένα ασφαλές τουριστικό περιβάλλον σε ένα ευχάριστο κλίμα.

    Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην ικανοποιητική κατάσταση υποδομής, καθώς και στο σύγχρονο και διαφανές νομικό, χρηματοδοτικό - οικονομικό και λογιστικό σύστημα και στο ελκυστικό φορολογικό καθεστώς με τον ενιαίο εταιρικό φόρο του 10%, έναν από τους χαμηλότερους αντίστοιχους φόρους στην Ευρώπη.

    Η πολιτική επενδύσεων, όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Οικονομικών, είναι εξ ολοκλήρου φιλελεύθερη και επιτρέπει την κατά 100% ξένη συμμετοχή σε όλους τους τομείς της οικονομίας και όχι μόνον για τους πολίτες της ΕΕ, αλλά επίσης για επενδυτές από τρίτες χώρες.

    Ολοι οι περιορισμοί αναφορικά με το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό ξένης συμμετοχής, όπως και το ελάχιστο επίπεδο ξένης επένδυσης σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κύπρο, είπε ο κ. Σαρρής, έχει αρθεί για τους πολίτες της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2000 και από την 1η Οκτωβρίου 2004 για τους πολίτες χωρών εκτός της ΕΕ, με εξαίρεση περιπτώσεις που καθορίζονται από τη νομοθεσία.

    Περιγράφοντας τη νέα στρατηγική για την ανάπτυξη των γηπέδων γκολφ, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτή επιτρέπει την ανάπτυξη συνολικά μέχρι και δεκατεσσάρων γηπέδων γκολφ και ότι σε αυτή περιλαμβάνονται κίνητρα για αναβάθμιση της εικόνας της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στην κύρια ευθύνη της για την εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας, ενός ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης στη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής, την επέκταση των υποστηρικτικών υπηρεσιών και την παροχή των κατάλληλων κινήτρων.

    [05] Μουντιάλ - Αγώνες Κυριακής - Αποτελέσματα

    Το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Σερβία - Ολλανδία, Αγκόλα - Πορτογαλία και Μεξικό - Ιράν.

    Στις 1600 η Σερβία αντιμετωπίζει στη Λειψία την Ολλανδία για τον 3ο Ομιλο, η Αγκόλα αντιμετωπίζει στις 2200 στη Κολονία την Πορτογαλία για τον 4ο Ομιλο, και το Μεξικό αντιμετωπίζει στις 1900 στη Νυρεμβέργη το Ιράν.

    Στους χθεσινούς αγώνες, η Αργεντινή ξεκίνησε ''με το δεξί'' τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού στον πρώτο αγώνα του Ομίλου, ο οποίος διεξήχθη στη ''AOL Αρένα'' του Αμβούργου, παρουσία 45.000 θεατών. Τα τέρματα των Νοτιαμερικανών σημείωσαν οι Κρέσπο (24΄) και Σαβιόλα (38΄), ενώ οι Αφρικανοί μείωσαν στο 82΄ με τον Ντρογκμπά.

    Σε ένα πολύ όμορφο ματς που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ, παρουσία 60.000 θεατών, το Τρίνινταντ & Τομπάγκο έκανε την έκπληξη, αποσπώντας ''λευκή'' ισοπαλία από τη Σουηδία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

    Αυτή, μάλιστα, είναι η ''παρθενική'' συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για το Τρίνινταντ, το οποίο αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή με δεύτερη κάρτα του Ειβερι Τζον στο 46΄.

    Ενα αυτογκόλ του Κάρλος Γκαμάρα μόλις στο 4ο λεπτό, έκρινε την αναμέτρηση Αγγλία-Παραγουάη, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, που έγινε στη Φρανκφούρτη.

    Τα ''τρία λιοντάρια'' πήραν τη νίκη 1-0 σε ένα ματς που παρακολούθησαν 48.000 θεατές.

    [06] Ρολάν Γκαρός - Τελικός - Φέντερερ - Ναδάλ

    Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ, νούμερο ένα στον κόσμο, αντιμετωπίζει σήμερα τον Ισπανό τενίστα Ράφα Ναδάλ, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

    Ο Φέντερερ, αν νικήσει σήμερα τον Ισπανό τενίστα, θα γίνει ο έκτος τενίστας στην ιστορία που θα έχει πρωτιές και στα τέσσερα Γκραντ Σλαμ και θα προσθέσει στη συλλογή του, τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός.

    Ο Ναδάλ νίκησε στις 9 Ιουνίου, 2006, στον ημιτελικό του γαλλικού τουρνουά τον Κροάτη Ιβάν Λιούμπιτσιτς, νούμερο τέσσερα στην παγκόσμια κατάταξη, με 3 - 0 σετ (6 - 4, 6 - 2, 7 - 6), σε ένα αγώνα που διήρκησε δύο ώρες και 82 λεπτά.

    Ο Ελβετός Φέντερερ πέρασε στον τελικό ύστερα από την αποχώρηση, λόγω τραυματισμού, του Αργεντινού Νατβίντ Ναλμπαντιάν, νούμερο τρία στον κόσμο, κατά τη διεξαγωγή του τρίτου σετ του δεύτερου ημιτελικού του Ρολάν Γκαρός και ενώ ο Ελβετός προηγείτο με 5 - 2.

    Ο Ναλμπαντιάν είχε πάρει το πρώτο σετ με 6 - 3 και έχασε το δεύτερο με 6 - 4.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 11 June 2006 - 14:23:07 UTC